Veloverstået arbejdsdag – nu venter 2.0

Hos Varde Udviklingsråd sker der ting og sager. Her er ikke langt fra tanke til handling, og udvalget har forleden været samlet i forbindelse med arbejdsdag 1.0.

NÆSTE Arbejdsdag 2.0 Søerne Varde Syd: 20/11 fra 9 til 13.

Der er kommet følgende beretning fra Michael Nygaard, tovholder på søerne, fra den første arbejdsdag:
Hej Alle – Tak for sidst 

 Til jer der var nede og gi en hånd med ved den arbejdsdag 1.0 d. 15/10 fra kl. 9.00 – 13.00.

Til jer der bare ønsker information ang. Varde Syd Søerne og evt. ønsker at deltage i arbejdsdagene kommer der her første referat.

Det er super spændende at komme i gang med sådan et område som søerne og å løbet til og fra søerne. Vi har i Udviklingsrådet Varde By (Varde Syd Gruppen) haft en gennemgang af området ved søerne sammen med Ellen Margrethe, Bjarne Fly fra Driften Varde Kommune og Charlotte Horn, Landskabsarkitekt, for at få indblik i hvordan og hvor meget vi kan gøre ved området.

På dagen var vi ca. 10 mand høj som lav. Der blev virkelig gået til den og en stor tak til alle. Vi ryddede mest underskov og selvsået træer. Bevæbnet med ørnenæb, hækkeklippere, buskryder og motorsav samt en flis maskine fik vi lysnet op på siden op mod Glistrupvej og ved en del af krydset mellem søerne. Vi huskede selvfølgelig at holde pause en gang imellem, men det var ikke let at få folk til at lægge redskaber og arbejdsiver til side for at tage en kop kaffe eller en fortjent øl, og tak for kagerne og de hjemmebagte boller. 

Der blev snakket om hvordan området skulle bruges og hvordan det skulle se ud. Mange snakkede om oprensning af søerne. Og en plan for hvordan de kunne se lækre ud i fremtiden.

NB: Har siden hørt at DIN Forsyning (der ejer vandet) påtænker at rense 3-5 søer op hver år, jeg har ikke hørt noget ang. prioritering af områder, men håber da at vi kan komme i dialog omkring Varde Syd.

Da der stadig er meget arbejde i området vil der komme flere arbejdsdage. Vores tanke var at vi ville lade det stå til foråret og lade ideerne udvikle sig dertil. Men der var bred enighed for at smede mens jernet er varmt, og lave flere arbejdsdage i forlængelse af denne første dag. Og det støtter vi fuldt op om.

Mulige datoer kunne være: 5/11 – 6/11 – 19/11 – 20/11 – 26/ – 27/11 jeg kan alle datoer nogen bedre end andre, men send jeres ønsker så får vi minimum en dag mere på benene inden dec. 

Ang. Fældning af større træer i området sender jeg et ønske til kommunen om at mærke hvilke træer der må fældes så det bliver lavet i overensstemmelse med kommunens planer for park-områder.

Sluttelig har jeg vedhæftet lidt stemningsbilleder fra dagen – Der var en fed stemning!. Ønsker man at se ændringerne på egen hånd, så tag en tur forbi søerne.

På vejene af Sø- arbejdsgruppen ser jeg frem til at mødes med om muligt endnu flere til næste arbejdsdag. Så spred budskabet og del på Facebook. På gensyn.

Michael Nygaard

– Vi ses søndag d. 20/11 kl. 9.00-13.00