Efterår og regn betyder også simreretter og god kraftig rødvin. I denne weekend vil jeg foreslå oksehaler i barolo – og dertil er det jo helt naturligt at drikke en god barolo til efter at have duftet til retten hele eftermiddagen ? Jeg vil også slå et slag for et virkelig godt osteri, nemlig Enghavegaard ved Ho Bugt. Derfor har jeg lavet en lille osteanretning til afslutning på måltidet. Hertil vil jeg foreslå en pinot gris fra Alsace med lidt sødme
Opskrift
ANTAL4 PortionerKATEGORIHovedret, Italien
FORBERELSESTID10 minTILBEREDNINGSTID3 hrs 10 minTID I ALT3 hrs 20 min
Det skal du bruge
1,50 kg oksehaler (udskåret og pudset)1 lb barolo (eller anden nebbiolo)1 dl kalvefond4 stk gulerødder½ bundt bladselleri2 stk løg3 laurbærblade5 stilke timianRevet skal fra en 1/2 citronOliven olie til stegningSalt og peberGastikEvt lidt jævning
Sådan gør du
1Steg oksehalerne godt på alle sider i olivenolie i en passende (stege)gryde
Kom salt og peber på2Imens snittes løg, gulerødder og bladselleri i fine små stykker
3Tag oksehalerne op – kasserer det meste af fedtet
Sauterer grønsagerne i resten af fedtet og kom oksehalerne tilbage i gryden
Tilsæt vin, fond, laurbærblade og timian
Kog op og lad det simre i mindst 3 timer (gerne 4)4Tag oksehalerne op og lavet saucen færdig
Smag til med salt, peber, citronskal og gastic
Jævn med lidt maizena
Kom oksehalerne tilbage i gryden5Serverer med kartoffelmos og gerne en grøn salat
6Åben vinen – her skal vi bruge en barolo. Gerne med lidt alder
Opskrift
Det skal du bruge
1 stk Tirpitz100 g Skalling100 g Kelst100 g Ho1 glas gode sorte oliven
Sådan gør du
1Anret som på billede
2Serverer med brød og kiks
Vin skal der til3Åben vinen – meget gerne en Pinot Gris af Alsace med lidt sødme
Vi drak en fra Ernest Wein i Alsace (Winefamly 85 kr)