I denne weekend står den på thaimad – hjemmelavet forstås.. Det er faktisk ret let at lave med nogle få basisvarer på hylden.
Samtidig bugner det med dejlige danske grøntsager, så menuen denne weekend er:
Thai currygryde med ris og råmarinerede grøntsager
Vinen dertil skal have lidt sødme – det finder vi ofte i Alsace og en let sødlig Pinot Gris af en vis klasse, ville passe godt her.
Opskrift
Det skal du bruge
Sådan gør du
1
Klargør grøntsagerne
Blomkål i små buketter
Radiser og gulerødder i tynde skiver
Rødløg i både
Giv bønnerne et opkog og skær i 3 cm stykker
2
Lav marinaden af eddike, sukker og sød chilisovs
3
Kom det hele i skål og bland godt
Lad det trække 1-2 timer
4
Klargør grønsagerne
Gulerødder i stave
Forårsløg i 3-4 cm stykker
Hvidløg finthakket
Citrongræs i 4 stk og let knust
5
Kyllingebryster skæres i tern (2×3 cm)
6
Svits løg og hvidløg i olie
Tilsæt karrypasta og kyllingen og brun
Tilsæt gulerødder og forårsløg
7
Kom fond og fiskesauce på og skru ned for blusset
Tilsæt citrongræs, limeblade og sukker
Lad det simre i 15 min
8
Smag til med salt, sukker og limesaft
Serverer med ris og råmarinerede grøntsager
9
Åben vinen – gerne en pinot gris med let sødme
Vi drak en Pinot Gris fra Zind Humbrecht i Alsace (180 kr Erik Sørensens vin)