Madblog: Thaimad på menuplanen

I denne weekend står den på thaimad – hjemmelavet forstås.. Det er faktisk ret let at lave med nogle få basisvarer på hylden.
Samtidig bugner det med dejlige danske grøntsager, så menuen denne weekend er:

Thai currygryde med ris og råmarinerede grøntsager

Vinen dertil skal have lidt sødme – det finder vi ofte i Alsace og en let sødlig Pinot Gris af en vis klasse, ville passe godt her.

Opskrift

ANTAL4 PortionerKATEGORI

 

Det skal du bruge

 

Karrygryde
 700 g Kyllingebryst
 2 Citrongræsstilke
 2 fed hvidløg
 1,50 spsk grøn karrypasta
 2 dl hønsefond
 2 tsk sukker
 5 spsk fiskesovs
 7 stk limeblade
 1 stk lime
 1 stilk(e) frisk koriander
 4 stk gulerødder
 4 stk forårsløg
Rå marinerede grønsager – “asian stile”
 ½ stk Blomkål
 1 pakke(r) bønner
 4 stk gulerødder
 1 stilk(e) radisser
 1 stk rødløg
 1 dl sød chili sauce
 ½ dl eddike
 15 g sukker

 

Sådan gør du

 

Rå marinerede grøntsager

1

Klargør grøntsagerne
Blomkål i små buketter
Radiser og gulerødder i tynde skiver
Rødløg i både
Giv bønnerne et opkog og skær i 3 cm stykker

2

Lav marinaden af eddike, sukker og sød chilisovs

3

Kom det hele i skål og bland godt
Lad det trække 1-2 timer

Karrygryden

4

Klargør grønsagerne
Gulerødder i stave
Forårsløg i 3-4 cm stykker
Hvidløg finthakket
Citrongræs i 4 stk og let knust

5

Kyllingebryster skæres i tern (2×3 cm)

6

Svits løg og hvidløg i olie
Tilsæt karrypasta og kyllingen og brun
Tilsæt gulerødder og forårsløg

7

Kom fond og fiskesauce på og skru ned for blusset
Tilsæt citrongræs, limeblade og sukker
Lad det simre i 15 min

8

Smag til med salt, sukker og limesaft
Serverer med ris og råmarinerede grøntsager

Vin skal der til

9

Åben vinen – gerne en pinot gris med let sødme
Vi drak en Pinot Gris fra Zind Humbrecht i Alsace (180 kr Erik Sørensens vin)