Det er ved at være koldt, så jeg har fundet en dejlig simreret frem til denne weekend 🙂 Fordelen er at det passer sig selv i gryden, mens duften breder sig i hele huset. Coq au vin (kylling i vin) er en fransk klassiker, der nærmest er skabt til Pinot Noir og helst fra Bourgogne, men mindre kan nu gøre det 🙂
De tyske spatburgunder/pinot noir er også blevet storslåede – men også er udgave fra fx Origon eller New Zealand vil være god til
Opskrift
Det skal du bruge
Coq au vin8 hele kyllingelår – med overlår1 flaske rødvin – gerne en ok pinot noir1 ps perleløg (400g)150 g bacon4 laurbærblade400 g svampe2 fed hvidløg3 gulerødder2 dl hønsefond1 lille bundt timianPersilleSelleripure1 stk knoldselleri½ l mælk100 g smørEn skvis æbleeddikeKartoffelmos1 kg kartofler – evt bagekartofler100 g smørEn skvis mælk eller fløde
Sådan gør du
Coq au vin1Skær hvidløg fint og bacon i tern
Svits det i en tung gryde, der kan gå i ovnen
Tag det op af gryden
Brun kylling på alle sider – af 2 gange
Tag kylling op og svits gulerødder
Klargør svampe og skær dem i halve2Fordel kylling, bacon , gulerødder og svampe i gryden
Tilsæt fond og vin
Kom låg på og giv det hele 1,5 time i ovnen på 160 grader3Svits perleløg i gryde med smør
Tilsæt lidt sukker og lad det finde hinanden på lavt blus i ca 15 min4Jævn sovsen, tilsæt perleløg og smag til med salt og peber
Selleripure5Skræl selleri og skær i mindre stykker
Kog det i mælk i ca 30 min
Hæld mælk fra i skål
Purer selleri og smør med stavblender – tilsæt lidt at mælken, så det får en god konsistens
Smag til med salt og peber – og æbleeddikeMos6Skræl kartofler og skær dem i mindre stykker
Kog i 25 min
Mos kartofler, smør og lidt mælk med håndmixer
Smag til med mælkVin skal der til7Åben vinen – meget gerne pinot noir, der er som skabt til fjerkræ og passer perfekt til denne ret
Vi drak den tyske udgave af pinot noir – spatburgunder fra Adams Wein