Madblog: Klassisk dansk mad på menuen

Denne weekend står den igen på klassisk dansk mad 🙂
Forloren hare er måske ikke typisk weekend mad, men det er bare en fantastisk sovs til – i denne udgave med smørstegt spidskål, går det hele op i en højere enhed 🙂
Man kan drikke lidt af hvert til denne ret, men prøv en oversøisk Pinot Npoir – det fungeret ret godt

 

 

Opskrift

 

ANTAL4 PortionerKATEGORI

 

FORBERELSESTID15 minTILBEREDNINGSTID1 hr 10 minTID I ALT1 hr 25 min

Det skal du bruge

 

“Haren”
 800 g hakket gris
 2 pakke(r) bacon i skiver
 ½ dl fløde
 2 stk æg
 2 stk løg
 2 spsk hvedemel
 5 spsk rasp
 1 tsk salt
Sovs
 2 dl letmælk
 1 dl grønsagsfond
 ribsgele
 2 dl fløde
 Maizena til jævning
 En skvis kulør
 Salt og peber
Tilbehør
 1 spidskål
 1 kg kartofler
 Smør til stegning

 

Sådan gør du

 

“Haren”
1

Riv løg fint og bland farsen
Lad den hvile på køl (min 15 min)

2

Tænd ovnen på 225g
Form “haren” i et ildfast fad og dæk den med bacon (skub enderne ind under)
Brun “haren” i 15 min
Skru ned på 180g og fordel mælk og fond på begge sider af “haren”
Bag færdig i 45 min

Sovs
3

Hæld væden fra “haren” når den er færdig – ned i en gryde i gennem en si
“Haren” lader du bare hvile imens – kom den gerne over på et skærebræt, så du kan skære den ud ved bordet
Tilsæt fløde og kog op
Jævn med maizena og smag til med ribsgele samt salt og peber

Tilbehør
4

Skræl kartoflerne og kog dem i 20 min
Tag de yderste blade og stilken af spidskålet og skær det i 8 både
Steg kålbåde brune i rigeligt smør 🙂

Vin skal der til
5

Åben vinen – gerne en oversøisk Pinot Noir
Vi drak en fra Sutil i Chile