Følgere af denne blog har nok opdaget at jeg har en forkærlighed for Italienske retter og vin. Pizza er bare en høj elsket weekendret her i huset og denne weekend kommer jeg frisk ramsløg på en klassisk Margarita inspireret pizza. – Denne pizza vil gerne have rødvin og jeg anbefaler Barbera fra Italien til.
Den anden pizza er lidt speciel.. Men prøv den alligevel! Den smager fantastisk – specielt sammen med let sød Riesling eller gewurztraminer
God weekend 🙂
Pizza dej til 8 pizzaer
Opskrift
ANTAL8 PortionerKATEGORIGrundopskrifter, Italien
Det skal du bruge
7 dl lunken vand1 stk æg½ dl olivenolie1 tsk sukker1 tsk salt100 g fuldkornsmel – fx spelt250 g durumsmel700 g hvedemel – meget gerne Tipo 001 pakke(r) gær
Sådan gør du
1Lun vand, så det er håndlunkent
2Rør gær ud i vandet
3Tilsæt salt, sukker, æg og olie og rør rundt
4Tilsæt fuldkornsmel og durummel og rør grundigt igennem
5Tilsæt hvedemel under omrøring indtil dejen er så fast at du kan arbejde med den på bordet
6Nu skal dejen virkelig æltes godt igennem. Mindst 3 min – og brug den mængde hvedemel der er nødvendig – det kan godt vise sig at være mere eller mindre end de anførte 700 g
7Skær dejen op i 8 lige store stykker og form som boller (en håndfulds penge)
8Rul hver enkelt bolle god igennem, ved at presse bollen let mod bordpladen og bevæge hånden i cirkler
9Kommer bollerne på et fad med 5 cm afstand og dæk med husholdningsfilm, der er gjort våd under den kolde hane og vredet
10Efter hæv bollerne mindst 2 timer på køl
Opskrift
ANTAL4 PortionerKATEGORIHovedret, Italien
FORBERELSESTID10 minTILBEREDNINGSTID10 minTID I ALT20 min
Det skal du bruge
1 stk pizzadej fra køleskabet – se grundopskriftLidt hvedemel til at rulle pizza ud medTomatsovs – fx cherrytomat på flaske fra Aarstiderne)100 g revet god ost – fx fontina½ pk frisk mozzarella – jo bedre kvalitet, jo bedre resultat½ pk lufttørret skinke1 håndful frisk ramsløgevt hvidsløgsolie (presset hvidløg med god olivenolie)
Sådan gør du
1Kom pizzasten i din ovn – eller grill, og varm stille og roligt op til 250 grader
2Rul en pizza dej ud så den er omkring 32 cm i diameter
Smør et tyndt lag tomatsovs på (du kan evt tynde din tomatsovs lidt op med vand)
Fordel revet ost oven på tomatsovs
Bag pizzaen til den bliver sprød og brun på kanterne
3Tag pizzaen ud og fordel straks de tynde skiver lufttørret skinke og skiver med mozzerella på
Pynt med skyllet og skæret ramsløg – dryp med olivenolie eller hvidløgsolie
Vin skal der til4Åben vinen – gerne en Barbera d’Alba
Vi drak en som vi selv har købt i Italien 🙂
Opskrift
ANTAL4 PortionerKATEGORIHovedret, Italien
FORBERELSESTID10 minTILBEREDNINGSTID10 minTID I ALT20 min
Det skal du bruge
1 stk pizzadej fra køleskabet – se grundopskriftLidt hvedemel til at rulle pizza ud med100 g revet god ost – fx fontina4-5 kartofler – gerne nye1/2 gederulle (ost)En stilk frisk rosmarin (eller tørret)Lidt trøffelhonningSort peber
Sådan gør du
1Kom pizzasten i din ovn (eller grill), og varm stille og roligt op til 250 grader
2Rul en pizza dej ud så den er omkring 32 cm i diameter
Fordel revet ost oven på dejen
Kom et lag tyndt revne (skiver – gerne på mandolinjern) kartofler påFordel gederulle i små stykker på og drys med hakket rosmarin
Dryp gerne med olivenolie3Bag pizzaen til den bliver sprød og brun på kanterne
Tag pizzaen ud og dryp med trøffelhonning og kværn sort peber på
Vin skal der til4Åben vinen – meget gerne en Gewurztraminer med let sødme – alternativ en Riesling med let sødme
Vi drak en gewurztraminer fra Stepp (89 kr fra Winefamly)