Det er blevet OSO-tid på 10iCampus – den traditionelle obligatoriske selvvalgte opgave, som eleverne fordyber sig i, og afslutter med et stort åbent-hus-arrangement.
Grundet Covid-19 måtte man desværre igen i år aflyse arrangementet, men vi fik lov at besøge eleverne i selve processen. En af dem er Midia Rasolzadeh:
Hvis jeg skulle tage en beslutning her og nu, så ville jeg blive sygeplejerske. Helt grundlæggende vil jeg gerne arbejde med mennesker og være med til at gøre en forskel. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at arbejde med børn og unge. Jeg har fundet ud af, at jeg i uddannelsen kommer gennem flere praktikforløb, og det er jeg fint, så man kan prøve noget forskelligt. Jeg har talt med flere sygeplejersker i forbindelse med denne opgave, og de fortæller, at det er et hårdt arbejde, og at man virkelig skal kunne lide det, man laver, fordi man arbejder meget, og det er hårdt ind imellem – altså at der er noget galt med hele systemet. Og at lønnen ikke er så god. Men det afskrækker mig ikke. Jeg tænker, at uddannelsem som sygeplejerske vil give mange muligheder.
OM: Den obligatoriske selvvalgte opgave (OSO) er, som navnet antyder, en obligatorisk del af undervisningen i folkeskolens 10. klasse.
Ifølge bekendtgørelsen skal opgaven give eleven mulighed for at arbejde selvstændigt med et givent emne, der tager sit udgangspunkt i elevens uddannelsesplan og valg af ungdomsuddannelse, herunder aktiviteter i form af brobygning og andet. Det skal tilstræbes, at opgaven så vidt muligt placeres i forlængelse af brobygningsforløb eller kombinationer af brobygnings- og praktikforløb, således at opgaven kan indgå som en del af elevens efterbehandling heraf. I udarbejdelsen af opgaven skal eleven anvende varierede arbejdsmetoder og udtryksformer.