Afslutning på 10iCampus: Spørg “Hvordan har du det?”

Det var en tårevædet afsked – hvis man tager udgangspunkt i den video, lærerne på 10iCampus havde lavet til afgangseleverne. Og latteren bredte sig da også i den store festsal, da storskærmen bød på interne gode råd mellem lærerne om, hvorledes man kommer vel over at skulle sige farvel til en stor flok fantastiske elever, der nu skal videre ud i livet.

Der var ikke sparet på de rosende ord, da afdelingsleder Martin Wittenkamp ønskede de unge mennesker held og lykke fremover.

“I er en årgang, der har haft det rigtig godt med hinanden. Det mærkes – jeg er ganske tryg ved at sende jer videre”, var noget af det, der fyldte salen onsdag aften.

“Mange elever er så fokuserede på karakteren. Alt drejer sig om det her tal. Om hvorfor man fik 4 og ikke 10. Vi skal væk fra det fokus. Spørg ikke hinanden ‘Hvad fik du’ – spørg i stedet ‘Hvordan har du det?’ – det er meget vigtigere!

– Martin Wittenkamp, afdelingsleder 10iCampus

Lærer Sofie Funder havde også flotte ord og gode råd til eleverne:

“Det er helt ok at begå fejl. At starte en uddannelse, der alligevel ikke var den rigtige. At flytte til en by, der ikke var det, man troede. Find din egen vej – og lær af dine fejl – går det ikke, så går det altså alligevel…”

Jo, der er noget helt særligt over den stemning, man træder ind i ved en dimission, og det var bestemt også tilfældet her.

Mærk selv efter – se dette indslag: