Arrige bip og forårsblomster i forhaven

Forleden morgen meget tidligt blev jeg vækket af en messengerbesked på min telefon. 

Jeg kunne jo slå lyden fra, tænker du måske, men jeg har det konstante optimistiske syn på kontaktbarhed, at man bipper til folk i normal vågentid. Af og til bliver jeg dog lidt skuffet.

Første tanke var, at det måtte være min datter, der havde en eller anden udfordring, – vidste hun skulle møde kl. 6.45, så jeg fik søvnigt brillerne på næsen og stillet fokus på telefonens skærm.

Nå da da – det var dog en heftig én at stå op til, konstaterede jeg meget hurtigt. Særdeles utilfreds dame havde problemer med et opslag i en af de Facebook-grupper, jeg administrerer.

Jeg blev faktisk rigtig gammeldags morgensur! Nok nogenlunde ligeså vred som afsenderen. Og ja, jeg kunne jo bare slukke lyden, men af flere årsager gør jeg det ikke.

DER ER mange ting i disse år, der kan skrue ned for det gode humør. Jeg var selv pænt utilfreds med tingenes tilstand under Corona, og jeg finder heller ikke Putin særlig inspirerende til det gode humør – MEN det er der heldigvis rigtig meget andet, der gør!

Der var tæt trafik. Jeg sad fast ved en udkørsel med lange udsigter til at komme videre, da en bilist stopper op – midt i den lange kø, så jeg kan køre ud.

Det er de her små ting, ikke? I stedet for at dytte og råbe og skælde ud, fordi en eller anden ikke fik blinket i rundkørslen. Selv om det er også er irriterende, så er der værre ting i verden.

Min svigersøn havde købt blomster til min datter. Bare sådan… (Nååååhr, hva…?)

Det er de her små ting. Man bliver så glad.

Som når Manden kommer hjem og siger, han har taget et par fridage  – og hele kuldet af børn og svigerbørn er med på en spontan grillaften. Hvor er jeg heldig!

Og så er det jeg tænker på den her kædereaktion, vi skal have skruet lidt op for.

Når jeg bliver vækket en en desperat Facebookdame-dame kl. 6 om morgen, så kunne jeg jo glæde mig over, at få 45 minutter mere ud af dagen – ved simpelthen at stå op. Og have mere TID.

Der er faktisk ret meget, vi skal huske at glæde os over, – og hoppe ud af galden – begrave bitterheden og fokusere på foråret, der pibler frem.

Hvor er det fint – Mærk verden – ikke vreden…

 

 

#selvindsigt #optimisme #positivtfokus #omtanke