Det her er ganske enkelt verdensklasse. Og giver virkelig pluspoint på madpakke-kontoen!
Det ville være løgn at sige, det er hurtigt og nemt – for det tager lidt tid at få disse bagels bagt, men de er ventetiden værd. Til gengæld er de særdeles fryseegnede, så bag endelig en god portion, når du alligevel er i gang.
Til ca. 15-16 bagels skal du bruge:
1000 g hvedemel
2-3 spsk. olie
3 tsk. salt
6 dl lunken vand
50 gram gær
2 spsk. sukker
Start med at opløse gær i lunken vand sammen med sukker. Lad det stå og “simre” i 15 minutter. Tilsæt herefter de øvrige ingredienser og lad dejen hæve ca. en time under klæde.
Sæt en gryde vand over at koge. Del dejen i 15-16 stykker, tril i pølser og form hver enkelt, inden de koges et par stykker af gangen i ca. 2-3 minutter. Herefter placeres de på bageplade, husk bagepapir.
Pensl med sammenpisket æg og strø fx revet ost, sesamfrø, chili, salt&peber-blanding eller hvad din smag nu foretrækker…
Bages ved 200 grader i ca. 25-30 min.
Fif: Når de er bagt, så vend dem om og drys med krydderi og bag dem yderligere 5-6 minutter. MUMS!
God fornøjelse….