Bekæmpelse af madspild i Italien og på verdensplanen

Den Italienske Ambassade og Stop Spild Af Mad afholdt middag med fokus på madspild med H.K.H. Prinsesse Marie som æresgæst

H.K.H. Prinsesse Marie, flere Ambassadører samt toneangivende nati-onale og internationale aktører på området deltog i en vellykket middag – et minitopmøde med fokus på madspild – Annual International Stop Wasting Food Dinner, i forbindelse med FN’s Internationale Fødevaredag og National og International Madspildsdag.

Status på eskalerende klimaforandringer. Bekæmpelse af madspild i Italien og på verdensplanen. Når vi overhovedet FN’s Verdensmål? Forbrugervaner, ernæring og portionsstørrelser. Kampen mod madspild gennem frivillige sociale organisationer. Hvordan opskalerer hoteller og detailkæder kampen mod madspild? Disse emner var blandt diskussioner under den årlige middag med fokus på madspild. Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie deltog i midda-gen som æresgæst på baggrund af sit store og mangeårige engagement i kampen mod madspild.

Middagen var et minitopmøde med fokus på madspild og havde til formål at give inspiration til kampen mod madspild og fokusere på FN’s Verdensmål og blev afholdt af Den Italienske Ambassade og organisationen Stop Spild Af Mad. Middagen blev afholdt i Den Italienske Residens på FN’s Internationale Fødevaredag (World Food Day) og i forbindelse med dagen og den netop overståede National og International Madspildsdag (United Nations Internatio-nal Day of Awareness of Food Loss and Waste, IDAFLW).

Udover Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie som æresgæst var der blandt middagens øvrige gæster H.E. fhv. Formand for FN’s Generalforsamling i 2015, fhv. Formand for Folketinget, fhv. Minister og nuværende Bestyrelses-formand i Energinet Mogens Lykketoft, Frankrigs Ambassadør i Danmark H.E. Christophe Parisot, Senior Enterprise Development Officer fra FN’s Levneds-middel- og Landbrugsorganisation (FAO) Rosa Rolle, Klimatolog og medlem af FN’s Klimapanel (IPCC) Professor Sebastian H. Mernild, Administrerende Direktør i REMA 1000 Danmark Henrik Burkal, Administrerende Direktør i Scan-dic Hotels Søren Faerber, samt stjernekokken Rasmus Munk og medejer michelinrestauranten Alchemist, som blev i 2023 kåret som den 5. bedste re-staurant i verden.

Der blev serveret italiensk inspireret menu fremstillet af god overskudsmad, og Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie modtog ved ankomsten en bæredygtig blomsterbuket fremstillet af papirblomster af genanvendt crepepapir.

Det er 5. gang, at begivenheden fandt sted, hvor en ambassade tager stafet-ten og arrangerer en ”Stop Spild Af Mad”-middag eller frokost. De tidligere år har Nederlandenes, Sveriges, Frankrigs og Tysklands ambassader i København afholdt arrangementerne sammen med organisationen Stop Spild Af Mad. Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie deltog som æresgæst til samt-lige af disse middage. I år var stafetten givet videre til Den Italienske Ambassade, som dermed markerede Italiens mangeårige engagement i kampen mod madspild.

Selina Juul, stifter og bestyrelsesformand af Stop Spild Af Mad, glæder sig over Den Italienske Ambassades store engagement i kampen mod madspild:

“Jeg er utrolig glad og beæret over at Italiens Ambassadør i Danmark H.E. Stefania Rosini og Den Italienske Ambassade var vært for den 5. udgave af Annual International Stop Wasting Food Dinner sammen med os – det var et meget vellykket arrangement, som har forstærket danske og internationale relationer og var med til at give yderligere inspiration til kampen mod madspild. Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie er en fantastisk dygtig ambassadør for kampen mod madspild og siden 2016 har foreningen Stop Spild Af Mad gennemført flere aktiviteter og projekter om madspild med del-tagelse af Prinsessen. Det er altså over 7 års godt samarbejde, og det er vi meget glade og taknemmelige for.”

Se beskrivelsen af arrangementet på Kongehusets hjemmeside:
https://www.kongehuset.dk/foto-video/h-k-h-prinsesse-marie-deltog-i-middag-mod-madspild-2