COVID-19 påvirkede danskernes lånelyst

Da coronakrisen ramte Danmark og resten af verden gik verden mere eller mindre i stå fra den ene dag til den anden. Arbejdspladser, skoler og daginstitutioner havde lukket og slukket. Og det samme havde en stor del af de butikker vi ellers besøgte fra tid til anden. Dagligvarehandlen var stærkt begrænset – nøjagtig som resten af vores hverdag pludselig var det. Der var med andre ord tale om en helt anderledes hverdag. En hverdag der både udfordrede os som samfund, men også os som individer. Både professionelt og privat.

Hold på pengene

Derfor sad en del af os danskere også både afventende og mådeholdende. For med ét slag var fremtiden pludselig usikker på en række områder, og det var på ingen måde tiden at fyre en masse penge af. Og slet ikke hvis ikke der var et reelt behov for det. For mange var der således pludselig behov for ekstra fokus på privatøkonomien. Så pandemien krævede ikke alene en omstrukturering af hverdagen, men også en omstrukturering af økonomien. Men det gav også en interessant mulighed for at overveje det liv man havde levet ind til nu.

Færre lån til ferie

Som hjemsendte fra både skoler og jobs, og med lukkede grænser næsten hele verden rundt, var ferie ikke på programmet hos mange. Derfor var der også væsentligt færre der lånte penge til ferie under pandemien. Helt nøjagtig oplevede man et fald fra 11% til blot 7% fra 2019 til 2020. I stedet brugte mange af os tiden på noget helt andet end solbadning og farverige drinks. Vi gik nemlig i gang med at indrette og renovere vores boliger. Her var det både små og større projekter, der blev sat i værk. Og antallet af lån til netop renovering steg i denne periode fra knap 15% til 16,3%.

Fokus på hjemmet

Men det var ikke kun nye tagsten, badeværelsesfliser og maling i nye nuancer, der blev lånt penge til. For eftersom størstedelen af os nu sad derhjemme stort set døgnet rundt, var det også blevet lidt dyrere at leve. Der skulle pludselig arrangeres mad tre gange om dagen og både varme- og strømforbruget steg også da vi gerne ville sidde lunt og lyst. For slet ikke at tale om, at størstedelen af en familie ofte var online alle døgnets vågne timer. Og derfor var det for nogle nødvendigt at få lidt ekstra penge mellem hænderne. Det kunne blandt andet lade sig gøre ved at låne penge online.

Sikkert, nemt og hurtigt online lån

Fordelene ved at låne online er mange. Dels slipper du for at skulle aftale et møde med banken og derefter skulle redegøre for hvad pengene skal bruges til. Dels er det supernemt, sikkert og ikke mindst hurtigt. Du kan ansøge uanset hvor du befinder dig og du får gerne besked om din ansøgning er godkendt i løbet af ganske kort tid. Og pengene? Dem har du gerne på din konto i løbet af få dage.

 

 

/Sponsoreret artikel