“De unge skal med på camping”

I den forgangne uge blev eleverne fra 10iCampus præsenteret for turisme med udgangspunkt i den lokale virksomhed, Hvidbjerg Strand Feriecenter.

135 elever fra 10iCampus i Varde har sammen med Hvidbjerg Strand Feriepark udforsket og løst reelle udfordringer inden for bæredygtig turisme og iværksætteri. Projektet har titlen “Bæredygtig turisme og iværksætteri: Udvikling af Hvidbjerg Strand Feriepark”.

I denne gruppe havde man taget udgangspunkt i at etablere et nyt lækkert fitnesscenter:

Vi har jo været derude på besøg, og derfor kan vi også komme med reelt bud på, hvor det skal bygges. Det er vigtigt at tænke sundhed ind i en samlet handlingsplan, og et fitnesscenter vil også trække de unge afsted. Vi skal da have de unge mennesker på camping! Det har været en fed uge. Vi har lært rigtig meget om turisme, og det har især været spændende at se det indefra. Vi vil ikke udelukke, at vi kunne finde på at søge ind i den branche på et tidspunkt.

– Bertram, Seyar og William, 10iCampus.

Projektet, der har strakt sig over en uge, har givet eleverne mulighed for at anvende deres sprog-, matematik- og digitale færdigheder i en praktisk sammenhæng samtidig med, at de har lært om bæredygtig turisme og iværksætteri.
En række dommere fra Hvidbjerg Strand Feriepark evaluerede elevernes præstationer og ideer, og de bedste projekter blev belønnet. Projektet kulminerede med produktpræsentationer og pitches, hvor eleverne præsenterer deres innovative ideer for dommerpanelet.