Det konservative folkeparti skyder sig selv i foden og bryder en fælles aftale

Læserbrev indsendt af Inger Marie Kristensen, KD, Jægumsvej 47, Varde

Hans Jørgen Drotner Larholm skyder med skarpt mod borgmester Mads Sørensen og til dels også konstitueringsgruppen, som KD er en del af.
Hans Jørgen Larholm skyder dog ved siden af, og man kan kun undre sig og spørge: Hvor kom den fra? Hvor bliver det gode samarbejde af? Et samarbejde der ellers var fælles fodslag om, da samtlige byrådsmedlemmer var samlede på seminar for at udarbejde byrådsgrundlag.
Det nye byråd har i marts måned udarbejdet et nyt byrådsgrundlag med pejlemærkerne for de kommenende fire år: Vild med vækst, hverdag og Varde. Byrådsgrundlaget lægger vægt på tilflytning, bæredygtighed overfor naturen, en hverdag, der er god for alle, erhvervsliv i udvikling, fordi det er det, vi skal leve af. Vi nedbryder siloer og viser ledere og medarbejdere tillid.
Det samlede byråd var også enige om det ansvar, der ligger i at være politisk ledelse i en kommune. Vi ville samarbejde til gavn for borgerne. Vi ville gå efter sagen og ikke manden.
I det opråb som K kommer med i JV, ser det kraftigt ud som om man går efter manden! Det er ganske enkelt ikke ordentligt!
Det handler måske snarere om forskellig stil. Tilsyneladende lægger formanden for Det Konservative Folkeparti en new public management ledelsesmodel ned over byrådet sammen med en nulfejlskultur.
Personligt har jeg oplevet en åben samarbejdsånd med villighed til at lytte og samarbejde. Villighed til at indgå politiske forlig, der også indebærer, at man ikke altid kan få sit eget helt igennem. Der er plads til menneskelighed og humor – der er plads til alle.
De forskellige udvalg er trukket i arbejdstøjet og der arbejdes seriøst med at finde løsninger på de udfordringer, vi står med.
HJL nævner to politiske sager, der har været fremme i den seneste tid. I forbindelse er sagen om implementering af robotstøvsugere. Det er helt OK, at et parti ændrer synspunkt. Man kan bare ikke forvente, at alle andre gør det samme. Man må acceptere demokratiets spilleregler. Gabestokssagen er naturligvis uheldig, men borgmesteren udviser da netop handlekraft ved at tage sagen af dagsordenen.
Hans Jørgen Larholm er sikkert bekendt med ledelsesværktøjet Joharis Vindue, der skal udvikle ledere til at få øje på egne blinde vinkler. Mon Hans Jørgen Larholm tør se sig selv i spejlet og være nysgerrig på egne blinde vinkler?