Ekstra madhjælp til julehjælp – også i Varde 

Alt tyder på at i år vil julehjælpsansøgninger igen sætte rekorder. Stop Spild Af Mad ham man en ekstra madhjælp til julehjælp.

Stop Spild Af Mad’s landsdækkende portal til donation og modtagelse af overskudsmad GratisMad.dk gør det nemmere og hurtigere for madfattige danskere at modtage god, gratis overskudsmad i deres lokalområder. GratisMad.dk består af en lettilgængelig gratis digital portal på mobil og web, som gør det nemt for danskere i madfattigdom – dvs. fattige familier, hjemløse og andre socialt udsatte – at få nem og hurtig adgang til gratis lokal overskudsmad, over hele landet og på en værdig måde.

Portalen GratisMad.dk bruges også til, at flere lokale donorer af overskudsmad, fx. fødevareproducenter, supermarkeder, grossister og lignende let kan komme i direkte kontakt med lokale aftagere, såsom madspildsorganisatoner, væresteder, herberger, velgørende organisationer, madspildsgrupper o.lign. Derved bliver disse forvandlet til lokale madbanker og kan hurtigere og nemmere komme i direkte kontakt med velgørende organisationer og modtagere.

GratisMad.dk er et 100% non-profit projekt som er udviklet af Stop Spild Af Mad og PlanMiljø med støtte fra Lemvigh-Müller Fonden. I skivende stund er der 689 modtagerorganisationer på portalen GratisMad.dk – og portalen har fået knap en halv million besøg siden lanceringen i 2021.

I år bliver portalen GratisMad.dk også en ekstra hjælp til julehjælp – og flere velgørende danske nødhjælpsorganisationer har allerede tilkendegivet, at de bruger portalen til afviste julehjælpsansøgere. Men også til hverdagen er GratisMad.dk en god håndsrækning til kampen mod madspild og madfattigdom.

Søger man på Varde på portalen GratisMad.dk, vil man kunne finde lokale madspildsorganisatoner, væresteder, herberger, velgørende organisationer, madspildsgrupper o.lign. Se mere her: https://www.gratismad.dk/?s=Varde

Se mere på www.GratisMad.dk