Elever foreslår en hundebadesø på campingpladsen

I den forgangne uge blev eleverne fra 10iCampus præsenteret for turisme med udgangspunkt i den lokale virksomhed, Hvidbjerg Strand Feriecenter.

135 elever fra 10iCampus i Varde har sammen med Hvidbjerg Strand Feriepark udforsket og løst reelle udfordringer inden for bæredygtig turisme og iværksætteri. Projektet har titlen “Bæredygtig turisme og iværksætteri: Udvikling af Hvidbjerg Strand Feriepark”.

Mathilde og Mathilde havde valgt at fremhæve behovet for en badesø til hunde, og med sig til fremlæggelsen havde de hunden Sika:

Turister har ofte hunde med på ferie, og det er ikke lovligt at have løse hunde på stranden om sommeren. Og når så solen bager på en varm sommerdag, kan en hund som Sika her godt blive skidt tilpas af varmen. Derfor foreslår vi, at der etableres en sø kun for hunde; her kan de lege og blive kølet ned. Vi synes faktisk selv det er en rigtig god ide…!

Projektet, der har strakt sig over en uge, har givet eleverne mulighed for at anvende deres sprog-, matematik- og digitale færdigheder i en praktisk sammenhæng samtidig med, at de har lært om bæredygtig turisme og iværksætteri.
En række dommere fra Hvidbjerg Strand Feriepark evaluerede elevernes præstationer og ideer, og de bedste projekter blev belønnet. Projektet kulminerede med produktpræsentationer og pitches, hvor eleverne præsenterer deres innovative ideer for dommerpanelet.