Ellinor og Peter har afsluttet hver en flot svendeprøve

Der var dømt fuld koncentration, da de to elever fra føtex Varde forleden drog afsted til svendeprøve.

På dagsordenen var prøver inden for slagter og delikatesse, og de kreative evner blev for alvor udfordret.

Ellinor Bang Jensen – gourmestslagter med speciale i delikatesse:

– Jeg skulle blandt andet lave noget med kartofler, og her valgte jeg at lave kartoffelsalat med blandt andet honning, salatost og serranoskinke, og derudover tilberedte jeg forårsruller, og medaljon med fyldte kartofler, fortæller Ellinor.

Og som en anden deltager i Masterchef blev hun bedømt af et enigt panel, der resulterede i, at hun kunne tage hjem med en sølvmedalje, kun 2 point fra en guldmedalje.

– Hvad der skal ske efter min læretid er endnu ikke på plads, nu skal jeg lige blive helt færdig, smiler Ellinor, der faktisk startede i føtex efter HHX, for at tage et sabbatår, men altså endte med at komme i lære og nu kan føje nye fine titler på CV’et.

Peter Larsen er oprindelig udlært slagter med speciale i butik, og kan nu tilføje speciale i delikatesse i sin næste ansøgning. Han ved allerede nu, at når læretiden afsluttes på den anden side af sommerferien, vil han søge et job, hvor han kan få endnu mere og bredere erfaring.

– Jeg kunne rigtig godt tænke mig at blive ansat et sted, hvor jeg må eksperimentere meget, og måske nytænke…

Og det var præcist det, Peter gjorde til sin svendeprøve. Her skulle han nemlig blandt andet lave smørrebrød, og valgte at lave en fornyet udgave af det højtbelagte.

– Jeg ville med opgaven gerne vise mit bud på, hvordan man kan nå den yngre generation med det ellers traditionelle smørrebrød. Så derfor designede jeg en ny og mere moderne måde at præsentere et stykke med roastbeef, fortæller Peter.

Og smørrebrødet faldt tilsyneladende i god jord hos de heldige, der skulle vurdere, så det var to glade elever, der vendte hjem til jobbet i føtex Vardes delikatesse og slagterafdeling.

Stort tillykke til Ellinor og Peter fra føtex Varde

Billeder af  flere af “eksamensopgaverne”: