En rejse mod en mere bæredygtig måde at drive hotel og restauration på

Arnbjerg Pavillonen: Vores lokale fokus

Hos Arnbjerg ved vi, at bæredygtighed er komplekst, og der er mange parametre og faktorer, som spiller ind på, hvorvidt noget er bedre for klimaet end andet. Hos Arnbjerg har vi en vision om at minimere vores klimaaftryk. Derfor er vi påbegyndt en rejse mod en mere bæredygtig måde at drive hotel og restauration på. En rejse som hele tiden gør os klogere på vores handlinger og ikke mindst valg – også når det gælder vores råvarer. CO2-udledning handler langt fra kun om transport, men i ligeså høj grad om produktion og forbrug af fødevarer.

Noget af det allermest fundamentale for os er vores lokale fokus. Vi bor lige midt i Danmarks største og mest vidunderlige have, og derfor er det naturligt for os at hente størstedelen af vores råvarer hos vores lokale leverandører. Vi har blandt andet et samarbejde med Enghavegård, Varde Ådal lam og Kathrinelund. Derudover har vi en lokal samler, som finder forskellige råvarer i naturen såsom hyben, havtorn, tang, svampe m.m. Endelig dyrker og producerer vi en del af vores råvarer selv i det omfang, det er muligt, og vi sylter en del om sommeren for netop at kunne servere lokale råvarer også om vinteren.

For os handler det om at kunne give dig som gæst et lokalt, velsmagende måltid lavet på friske lokale råvarer, samtidig med at vi ønsker at minimere vores aftryk på klimaet. Derfor har vi fokus på at bruge lokalt dyrkede råvarer som er i sæson. Vi har fokus på økologisk producerede råvarer samt naturligt dyrket. For os handler det om sund fornuft, og vi vil hellere servere en dansk, dyrket tomat frem for en spansk.

annonceartikel