Er Fasandræberne dokumentar?

Hvis du har set Fasandræberne (efter bogen af Jussi Adler-Olsen), har du måske også tænkt som jeg – at forfatteren måtte have fundet inspiration på Herlufsholm Kostskole?

Jeg har ikke gået på den skole. Men rygterne om, hvorledes tingene foregår, har altid været der – også helt herover i det mørke vest har vi hørt historier om aldeles modbydelig mobning, og lærere, der vendte det blinde øje til osv. “Fordi det er en del af skolens DNA”… Jeg må tilstå, at det aldrig har haft min bevågenhed til mere end “at det var noget, man havde et klart indtryk af, var sådan”, men da jeg aldrig kunne finde på at sende mine børn på den skole, eller kender nogen, der går der, ja – så er det jo mest noget, man sådan læser sporadisk om… ikk?

Og så alligevel, så husker jeg en fra kliken tilbage til teenageårene i Viborg. En god knægt, der blev sendt til Herlufsholm, fordi forældrene fik arbjede i udlandet… Og lad mig bare sige det sådan, at det var ikke den samme skægge glade kammerat, der vendte hjem efter 2 år på kostskole. Dengang kunne jeg ikke sætte fingeren på, hvad der var sket, men jeg erindrer, at jeg tænkte ved mig selv, at det måtte være et grufuldt sted at bo. Og det bekræftede min gode ven da også sidenhen, da han begyndte at åbne op for oplevelserne… (!!!)

Det er så fint, at Kongehuset nu går ind i sagen, og at folk står i kø for at tage afstand – men – er jeg den eneste der tænker – hvorfor gjorde man ikke noget for LÆNGE siden????

Mobning kan aldrig undskyldes – heller ikke med, at det er en del af en gammel kultur!

#stopmobning