FODBOLD: Morten Smidt sluttede af med maner

Morten Smidt spillede en flot kamp og scorede begge mål i sin afskedskamp for Varde
Varde vandt fortjent lokalopgøret mod Esbjerg fB på kunstgræsbanen i Esbjerg med 2-1. Ved pausen var stillingen 1-0 til Varde.
Mads Falk Knudsen erstattede den skadede Dogan Özcelik i angrebet, ellers var start elleveren den samme som i sidste weekend.
Hjemmeholdet lagde bedst ud og sad på kampen de første 10-15 minutter.
Bl.a. måtte Sune Nissen hive en god redning frem i det 9. minut på en afslutning fra Simon Vermehren, som var spillet fri i dybden.
Efterhånden fik Varde spillerne dog kæmpet sig ind i kampen og på holdets første mulighed bragte Morten Smidt Varde foran 1-0 på en effektiv omstilling efter knap 20 minutters spil. Efter en bolderobring på egen banehalvdel sprintede Nicolaj Andreasen med frem i angrebet, hvor målmanden halvklarede hans forsøg, men Morten Smidt sendte riposten i nettet. Dommer Rasmus Hornemann underkendt i første omgang målet for off side, men efter konferering med linjedommeren blev målet korrekt godkendt.

Et par minutter senere var hjemmeholdet tæt på udligning, men igen diskede Sune Nissen op med en flot redning.
Resten af halvlegen bølgede spillet frem og tilbage uden større målchancer. Esbjergenderne forsøgte at udnytte deres større fysik, mens Varde spillerne forsøgte at spille hurtigt og undgå de direkte konfrontationer.

Kold spand vand i hovedet
2. halvleg startede med en kold spand vand i hovedet på Varde spillerne, idet hjemmeholdets Jakob Tonnesen udnyttede et passivt Varde forsvar til at udligne til 1-1 inden sekundviseren havde rundet det første minut.

Heldigvis lod Varde spillerne sig ikke slå ud af scoringen og i det 55. minut bragte Morten Smidt igen Varde på sejrskurs. Mads Falk Knudsen fandt Morten Smidt med en glimrende dyb stikning mellem de to centrale forsvarsspillere og efter at have rundet den ene sparkede Smidt sikkert bolden i mål.

Herefter sad Varde spillerne på resten af kampen, hvor hjemmeholdet gradvis udviste større og større træthedstegn. På trods af flere store muligheder – ikke mindst en fremragende afslutning af Morten Smidt med ca. 10 minutter igen, som målmanden nærmest mirakuløst fik dykket ned efter og reddet – lykkedes det dog ikke at lukke kampen med en scoring til 3-1, og der var således spænding til sidste fløjt.
Med sejren rykkede Varde op på 4. pladsen i tabellen med 22 points, men kan dog blive overhalet af Kolding Boldklub, som næste lørdag afvikler en udsat kamp mod EfB, og kan nå samme pointtal.

Med sejren og minimum fem point (muligvis 8 point, afhængig af udfaldet af den udsatte kamp mellem EfB og Kolding Boldklub, ned til en eventuel nedrykningsplads er efteråret særdeles godkendt. Efter den miserable sæsonstart med 0 point og en målscore på 0-8 efter de første to kampe har holdet med et par enkelte undtagelser præsteret på rigtig godt niveau, hvor ikke mindst defensiven har fungeret fremragende med kun 12 indkasserede mål i de seneste 12 kampe.

Ligeledes en flot afskedskamp for Morten Smidt, som sluttede af med to scoringer.