FODBOLD: Tredje sejr på stribe

Kaptajnen bragte Varde på sejrskurs med scoringen til 1-0 og spillede sammen med Nicolaj Andreasen en fremragende kamp i den centrale forsvar
Varde hentede lørdag en fortjent sejr på 2-0 over Akademiholdet fra Oure. Pausestillingen var 1-0.

I startformationen erstattede Mads Falk Knudsen sygdomsramte Lasse Holm, mens Rasmus “MC” Christiansen spillede i stedet for skadesramte Dogan Özcelik i front. Ellers var startelleveren den samme som i sidste weekend.

Fynboerne, som havde overvægt i boldbesiddelse kampen i gennem, lagde bedst ud og kom frem til et par halve chancer indenfor det første kvarter, men i begge tilfælde endte afslutningerne et pænt stykke forbi Varde målet. I denne periode havde Mads Falk Knudsen ligeledes en god mulighed, men hans skud blev pareret af keeperen.

Herefter fik Varde spillerne sat bedre skik spillet. Nærkampene blev i langt højere grad vundet, og der blev løbet de nødvendige meter uden bold, således at fynboerne ikke magtede at bringe Varde holdet i ubalance.

Føringsmålet til 1-0 faldt efter 25 minutters spil. Presset efter et hjørnespark blev fastholdt, og på en glimrende aflevering fra Niclas Holm, headede Kristoffer Sørensen sikkert bolden i nettet. 10 minutter senere var Kristoffer Sørensen med en god omstilling, men desværre halvkiksede Morten Smidt oplægget fra Kristoffer, og keeperen kunne afværge til hjørnespark.
I halvlegens sidste minut fyrede “MC” kanonen af fra ca. 25 meters afstand, men bolden strøg lige over overliggeren.

2. halvleg
Fynboerne lagde ud med en god mulighed efter blot 4 minutters spil af 2. halvleg, men der var ingen adresse på afleveringen ind foran målet. 2 minutter senere havde Morten Smidt en god mulighed for at øge føringen efter en god omstilling iscenesat af Nicolaj Andreasen. Desværre blev Smidts afslutning til det der mest lignede en tilbagelægning fra kort afstand.
Med et kvarters spilletid igen havde fynboerne et nærgående forsøg, hvor bolden til sidst blev blokeret og endte i sidenettet til et hjørnespark. Minuttet efter blev kampen reelt set afgjort, da Morten Smidt headede en frisparksbold fra den indskiftede og debuterende Morten Jepsen i nettet.

I slutfasen lykkedes det fynboerne at få bolden i nettet, men målet blev annulleret for off side. Det frustrerede hjemmeholdets Jonas Hemmingshøj så meget, at han efterfølgende protesterede sig til en advarsel, og da han derpå ignorerede dommerens anmodning om at bevæge sig 15 meter hen for at modtage advarslen, gik dommeren den modsatte vej og hev to gule kort op af lommen.
Cheftræner Søren Pallesen var særledes tilfreds efter kampen. Bortset fra starten af kampen blev game-planen fulgt til punkt og prikke:
– Fynboerne spillede nøjagtig som forventet. De ville rigtig gerne have bolden og spille og spille og spille. Men det var uden at blive farlige. Af os kræver det selvfølgelig hårdt arbejde, og at man skal løbe nogle flere meter, men det gjorde spillerne rigtig flot i dag. Fuld fortjent sejr”, lød det fra cheftræneren, som også kunne glæde sig over, at der var debut til Morten Jepsen, som har været skadet i et års tid.

Med sejren – den tredje i træk – rykkede holdet op på 3. pladsen i rækken med 14 point. To mere end B1913, som gæster Sydbank Stadion i næste weekend.
Årstalsklubben har dog spillet en kamp færre.