Fodbold: Varde slog til i overtiden

På trods af udvisning af Kristoffer Sørensensen i det 36. minut lykkedes det Varde at hive en sejr på 1-0 i land mod Tarup-Paarup, på et mål ttre minutter inde i dommerens tillægstid.

Vardes startellever var tilbage i formationen fra de første 4
fire kampe i foråret, dog med den undtagelse, at Mads Falk Knudsen var med i stedet for skadede Mathias Backs. Kristoffer Sørensen og Daniel Kristiansen var således tilbage efter overstået karantæne og satte begge deres store præg på den særdeles intense og dramatiske dyst.

Fynboerne lagde klart bedst ud og satte fra kampens start Varde defensiven under pres. Efter 7 minutters spil havde fynboerne da også bolden i nettet, men scoringen på riposten fra Sune Nissen blev korrekt annulleret for offside, efter at Sune i første omgang diskede op med en superredning på en afslutning fra nært hold.
4 minutter senere kom kampens første advarsler, da der blev uddelt et gult kort til både Kristoffer Sørensen og TPI´s Anders Fønss efter en mindre batalje. Kristoffers advarsel for utilbørlig optræden var dog helt hen i vejret, men skulle desværre vise sig at få konsekvenser senere i halvlegen.

Minuttet efter måtte Sune Nissen igen agere redningsmand for Varde-holdet og redde til hjørnespark, efter en situation, hvor markeringerne igen var for løse.
Langsomt men sikkert fik Varde holdet dog efterhånden kæmpet sig ind i kampen med større aggressivitet og vilje i duellerne. Den første store mulighed faldt efter 25 minutters spil, da Dogan Özcelik slap helt fri efter at en TPI forsvarsspiller var snublet. I forsøget på at afdrible keeperen blev Dogan fældet af keeperen i det kriminelle felt, men til hele stadions overraskelse blev der ikke dømt straffespark, men hjørnespark.

10 minutter senere var det Morten Smidts tur til at få annulleret et mål for off side, og kendelsen var også denne gang korrekt.
Et par minutter senere indtraf kampens mest dramatiske hændelse, da Kristoffer Sørensen som følge af en nødbremse modtog sit andet gule kort, og dermed måtte forlade banen. Det tvang Varde til at foretage en taktisk udskiftning, idet Mads Falk Knudsen måtte lade sig erstatte med Thomas Kirkegaard Jensen.

Et par minutter før pausen kom Morten Smidt frem til en god afslutning fra distancen, men TPI´s keeper parerede til hjørnespark.
Det var med lidt bange anelser at der blev taget hul på de sidste 45 minutter, men Varde spillerne gjorde hurtigt frygten til skamme. Pasningsspillet fungerede nu langt bedre end før pausen, og den defensive organisation fungerede upåklageligt med knivskarpe indgreb som kun tillod fynboerne at komme frem til et par enkelte afslutninger.

I det hele taget var de sidste 45 minutter en chancefattig forestilling. Dogan Özcelik havde en god mulighed med 20 minutter igen af kampen på et indlæg fra Morten Smidt, men keeperen parerede Dogans afslutning til hjørnespark.

I første minut af tillægstiden havde fynboerne en god mulighed for at afgøre kampen, men afslutningen røg heldigvis langt over mål.
Efter at alle så småt havde belavet sig på 0-0 tog Daniel Kristiansen sagen i egen hånd i det 3. minut af tillægstiden. Efter et commando raid på højre flanke tog han chancen fra kanten af feltet, og selv om keeperen havde hånd på bolden sneg den sig over stregen inden Dogan Özcelic gav den det sidste puf ind i netmaskerne. Efter at Varde spillerne havde jublet over målet blev kampen fløjtet af, umiddelbart efter at bolden var blevet givet op.
Fantastisk stemning i omklædningsrummet efter kampen, en kamp som for alvor viste, at spillerne formår at stå sammen når det virkelig gælder.

Cheftræner Søren Pallesen var da også stolt af spillerne bagefter: “Vi kommer skidt fra start, bliver reduceret til 10 mand efter en god ½
halv time, men herefter formår vi at samle os sammen har virkelig godt styr på kampen den sidste time. Og et sejrsmål scoret tre minutter inde i tillægstiden, ja så bliver det ikke ret meget bedre”.

Med sejren er Varde meget tæt at have sikret sig en ny sæson i danmarksserien. Holdet indtager 5. pladsen med 9 points ned til B1909 og Taastrup FC på 4. og 5. sidste pladsen.

Holdets næste kamp er på lørdag, hvor førerholdet fra FC Sydvest 05 Tønder er gæster på Sydbank Stadion.