Før sommerferien: Tag tyvens briller på

Nu begynder feriesæsonen for alvor, hvor mange rejser udenbys.

Det er dog ikke kun borgerne, der forbereder sig. Det gør tyveknægtene også, da tomme boliger er lig med optimale arbejdsforhold for de kriminelle.

Men selvom du er væk fra byen, kan du godt gøre det besværligt for tyven.

Vent med Facebook-billederne
Det er blevet populært at fortælle vidt og bredt på Facebook, at man sidder på en tropeø eller et andet eksotisk feriested.

På den måde fortæller du indbrudstyven, at dit hus er alene hjemme, og at tyven i ro og mag kan begå indbrud. Så stram op med den letsindige omgang med informationer på nettet.

Vent med at dele dine ferieoplevelser til du er hjemme og passer på din bolig igen!

– Det nytter ikke noget, at man er påpasselig med at låse huset af og så annoncerer på Facebook, at man tager på ferie. Det svarer reelt til, at man sætter en seddel på døren og inviterer tyven indenfor, understreger specialkonsulent Chr. Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Kriminalpræventive Sekretariat.

Skab liv, selvom du ikke er hjemme
Tyve foretrækker at arbejde i fred og ro. Og derfor er liv, lys og støj indbrudstyvens værste fjende.

  • Køb tænd/sluk-ure, der kan sørge for, at der er musik i huset, og at lyset er tændt flere timer ad gangen.
  • Stil vasketøjskurven og strygebrættet frem og efterlad legeredskaber i haven, så det ser ud som om, at boligen ikke er tom.
  • Få naboerne til at fylde affald i skraldebøtten og tømme postkassen, så de detaljer ikke afslører, at huset reelt er tomt.
  • Indbrudstyve stjæler ofte it-udstyr, smykker og kontanter. Gem derfor de ting af vejen, så de ikke er synlige for tyven.

Tag tyvens kostbare tid
De fleste tyve skaffer sig adgang med simple midler som en syv mm. skruetrækker eller et lille koben, der kan bruges til at brække vindueslister eller terrassedøre op med.

Gode, solide døre og vinduer er derfor et must! Tager det mere end tre minutter at bryde ind, opgiver indbrudstyven ofte. En ordentlig lås på terrassedøren vil desuden chikanere tyven yderligere, da den spærrer hans mest yndede flugtvej.