Folk & Kultur: Britta julehygger på 6. år

Man træder ind i en rigtig julestue, med glade nisser – og opdager hurtigt, at Britta kan meget mere end julehyggen.

Nøgleordene er børstet keramik og maling på træ – alt er genbrug og bærer i den grad præg af kreativitet.

– Jeg har været med i 6 år nu, og det er et arrangement, jeg ser frem til hvert år. Ja, jeg kan faktisk slet ikke holde mig væk, lyder det med et stort smil fra Britta Mathiesen.

Britta bor i den gamle købmandsgår i Nr. Nebel, hvorfra hun også driver alle sine sysler i form af værksted, kurser og udstillinger.

– Vi holder åbent 4 dage i ugen, hvor vi er kreative med det, vi nu brænder for, vi hygger, synger fællessang og drikker kaffe. Nogle laver kniplinger andre syr og strikker, og så er der dem, der maler. Følles for os alle er, at vi arbejder ud fra tanken om genbrug. Flere af mine værker er lavet på paller, der er skåret op, som min datter så tegner på, og så giver jeg det en omgang maling.

Til Folk & Kultur i Janderup kan du opleve de mange kreative ting fra Britta – og måske tager du lidt julehumør med hjem…