Fortjent sejr til Tarup-Paarup i topkampen

Tarup-Paarup kunne fuldt fortjent tage tilbage til Odense med alle 3 point efter en sejr på 2-1, efter pauseføring til fynboerne på 1-0.

Det lykkedes langt fra Varde holdet at finde niveauet fra de første 45 minutter i sidste lørdags opgør mod Ringkøbing. Kampen blev derfor langt hen ad spillet på fynboernes præmisser, hvor større fysik og rutine blev udslagsgivende.

Trænerstaben havde valgt samme startformation som sidste i sidste kamp. Om det var skuffelsen efter nederlaget i sidste weekend, der sad i hovedet på Varde spillerne er uvist, men spændingsniveauet var slet ikke på plads fra kampens start og med lidt held havde fynboerne afgjort kampen indenfor de første 10 minutter med 3 hyperfarlige hjørnespark og et forsøg på overliggeren af Mathias Kristensen efter et frisparksindlæg fra Anders Fønss.

Først efter et lille kvarters spil begyndte hjemmeholdet at vise tænder. Efter assister fra Niclas Holm var Kenneth Lund lige ved og næsten 2 gange. Først var det en bold i dybden, hvor en forsvarsspiller fik blokeret afslutningen, hvorefter Kenneth blev presset ud over baglinjen. Anden gang afsluttede Kenneth fra kanten af feltet, men bolden røg en meters penge forbi stolpen.

Minuttet efter slap energiske Anders Fønss fri i feltet, men fra en spids vinkel sneg afslutningen sig lige forbi stolpen.

Kampen udviklede sig nu til en slagduel på midtbanen og først mod slutningen af halvlegen tilkæmpede fynboerne sig igen et lille overtag. Med 1 minut igen inden pausen diskede Lasse T. Kristiansen op med en feberredning, da et langskud blev rettet af. På det efterfølgende hjørnespark blev der dømt straffespark mod Jacob E. Hansen, som efter dommerens mening hev for meget i fynboernes Mathias Kristensen. Samme Mathias Kristensen eksekverede sikkert straffesparket.

Fortjent halvlegsføring til fynboerne efter meget livlige 45 minutter.

2. halvleg

1. halvleg var kun godt 2 minutter gammel, da fynboerne reelt set lukkede kampen med en flot scoring. Anders Fønss rundbarberede Simon Jelstrup på venstre kant og på indlægget helflugtede Mathias Kristensen bolden i nettet.

Herefter lukkede gæsterne kampen ned og indtil de sidste minutter skete der ikke noget som er værd at berette om.

Med 2 minutter igen af kampen var Kristoffer Sørensen tæt på efter et hjørnespark, og minuttet senere lykkedes det hjemmeholdet at få reduceret ved indskiftede Mikkel Schultz, som headede en hjørnesparksbold fra Niclas Holm i nettet. I tillægstiden lykkedes det dog ikke for Varde at spille sig frem til en chance, der kunne have givet det ene point.

Cheftræner Søren Pallesen var da også ganske afklaret efter kampen: “Vi taber som hold i dag til en på dagen klart bedre modstander. Vi magter ikke at få kampen spillet på vores præmisser, løber ikke nok for hinanden og taber langt de fleste nærkampe. Vi må erkende, at springet op til nr. 1 og 2 i puljen stadigvæk er for stor og at der skal mere fysik og rutine til at begå sig der.

Med nederlaget røg Varde ned på en delt 4. plads og med 10 points op til 2. pladsen er det nu 3. pladsen der skal stræbes efter.

Holdets næste opgave er på udebane mod FC Sønderborg, hvor der er kampstart lørdag kl. 14.00.