Gihan fra Oksbøl er Danmarks mest hjælpsomme kollega

Det er ikke bare noget, hendes kollegaer i SuperBrugsen mener. Nu har Gihan Abdalla Mohammad rent faktisk papir på, at hun er den mest hjælpsomme kollega i hele kongeriget.

Den lokale butiksmedarbejder fra Oksbøl, der kom hertil som flygtning for 8 år siden, var udvalgt som finalist blandt 1.452 nominerede i HK’s landsdækkende konkurrence om at blive Danmarks Bedste Kollega. Derfor deltog hun torsdag den 27. april i et stort anlagt finaleshow i Tivoli Congress Center.

Hovedpræmien gik til en sjællænder, men Gihan Abdalla Mohammad fik prisen i én af de underkategorier, der også var i spil. Nemlig prisen som ”Danmarks mest hjælpsomme kollega”.

”Jeg er bare så glad. Jeg har været igennem meget med krig og flugt, og jeg skulle starte fra bunden, da jeg kom til Danmark. Så når jeg ser på, hvor jeg er nået til i dag, må jeg give mig selv et klap på skulderen”, fortæller en stolt Gihan Abdalla Mohammad.

Hun blev indstillet til prisen af sin kollega Annemette Fast Christensen, som også var med til finaleshowet. Kollegaen skrev blandt andet i sin indstilling:

”Gihan er det mest fantastiske menneske, jeg kender! Som flygtning fra Syrien har hun formået at få et liv og en hverdag her … trods en flugt og en historie, der overgår alt, hvad man kan se på tv, så møder hun hver dag op og spreder glæde og smil blandt alle os, der er så heldige at være hendes kolleger.”

Hanne K. Mathiasen, der er lokalformand for butiksmedarbejderne i HK Handel Sydjylland, glæder sig over hæderen til Gihan Abdalla Mohammad.

”Prisen er så velfortjent. Gihan er både en fremragende kollega og en fremragende lokal repræsentant for vores fag,” siger lokalformanden.

Danmarks Bedste Kollega-konkurrencen er et led i HK’s kampagne for et bedre psykisk arbejdsmiljø gennem god KollegaKarma, og den er åben for folk i alle brancher.