Godkendt indsats mod topholdet – men ingen point

Som det oftest ses i fodboldens verden er det topholdene der har heldet, mens bundholdene har det modsatte. Det gjorde sig også gældende i lørdagens kamp på Hedensted Stadion, hvor hjemmeholdet vandt med 2-0, men hvor Varde den sidste halve time havde 4 store chancer samt et misbrugt straffespark for at komme tilbage i kampen og dermed ind i kampen om points´ene.

Som følge af skader og karantæne måtte Varde igen skifte kraftigt ud i 4-backkæden. Søren Jelstrup erstattede Kristoffer Sørensen centralt, mens Peter Andersen overtog fra Joachim Puggard på venstre back.

De første 10 minutter af kampen var en lige affære, men herefter havde hjemmeholdet en god periode, hvor Lasse T. Kristiansen først snuppede et straffespark fra Jonas Andersen i det 14. minut – dømt for hands mod Niclas Holm – og herefter minuttet efter hev en god redning ud af ærmet, da Mirsad Suljic var spillet helt fri.

Efter 20 minutters spil fik Varde kæmpet sig tilbage i kampen og Viktor Skovby var tæt på at bringe Varde i front, da han blev spillet fri i dybden af Lasse Holm. Desværre fik hjemmeholdets glimrende keeper Kenneth Quist pareret skuddet til et hjørnespark.

Resten af halvlegen var en lige affære uden de oplagte muligheder, men bedst som man havde indstillet sig på 0-0 ved pausen fik hjemmeholdet en gratis chance, som resulterede i et selvmål ved Mikkel Blåholm. Efter et Varde hjørnespark fejlede Jesper “mc” Christiansen fuldstændig et indgreb, hvilket medførte, at gæsterne på omstillingen var tre mod én, og selv om chancen var tæt på at løbe ud i sandet blev det alligevel til en halvlegsføring på 1-0 til hjemmeholdet.

Hjemmeholdet kom bedst ud til de sidste 45 minutter, og efter godt 5 minutters spil øgede Mirsad Suljic føringen til 2-0, da han alene trak sig fri af to Varde spillere og sendte bolden op i krogen.

Få minutter senere var Mikkel Blåholm uhyre tæt på at reducere, men hans hovedstød på en frisparksbold fra Nicolaj Forst fik keeperen slået op på overliggeren.

Mikkel Blåholm ryddede godt op det centrale forsvar og var uhyre tæt på et hovedstødsmål

Herefter foretag Varde en dobbeltudskifning, hvor Joachim Puggaard og Jeppe Aarhus erstattede Jesper “mc” Christiansen og Mikkel Fischer, og i resten af kampen havde Varde både et spille- og chancemæssigt overtag.

Få minutter efter indskiftningen havde Jonas Gejel Hansen et kanonskud fra distancen, som keeperen parerede og 5 minutter senere var det stolpen der tog fra på Joachim Puggaards forsøg. Niclas Holm blev nedlagt i feltet et par minutter senere, men desværre blev forseelsen ikke straffet.

Med 3 minutter igen af den ordinære spilletid blev Jeppe Aarhus skubbet omkuld i feltet, men Joachim Puggaard misbrugte den store mulighed fra pletten, og herefter fadede kampen ud.

Selv om det ikke blev til point(s) mod topholdet leverede Varde mandskabet én af de bedste præstationer i lang tid. Topholdet blev matchet fuldt ud og selv nede med 2-0 blev der fightet forbilledligt gennem samtlige 90+ minutter samtidig med, at pasningsspillet i perioder flød rigtig flot på den ret vanskelige bane.

Cheftræner Søren Pallesen var efter kampen da også særdeles tilfreds med indsatsen, selv om resultatet ikke kunne bruges: “Jeg synes faktisk det var sæsonens bedste præstation. Vi lignede et rigtigt fodboldhold med sammenhæng i både det defensive og det offensive spil. En opløftende præstation, der giver gode forhåbninger om fremtiden”.

Med de skærpede Corona restriktioner, der træder i kræft mandag den 26. Oktober bliver det næppe til flere DS-kampe i efteråret og Varde må således overvintre på en skuffende 8. plads med blot 9 points i 10 kampe.