Har du sagt noget pænt om din by i dag?

Det er muligt, det er nogle år med udfordringer på flere fronter – men lige præcis derfor er det bedre at tage de glade ord i munden!

Vi skal simpelthen tale tingene op. Skrive noget positivt på de sociale medier og fortælle hinanden, at der sådan set ikke er særlig mange, der gør noget for at genere nogen.

Se nu med pølsevognen på Varde Torv – der gik pludselig inflation i at tale og skrive om, hvordan den ser ud. Prøv nu at fokusere på, at der er en helt masse mennesker, der har valgt at bruge krudt og energi på at gøre noget for byen – i dette tilfælde få gang i pølsevognen igen.

Man bliver altså lidt træt. Træt af dumme opslag på Facebook, der handler om at se hullerne i stedet for osten.  Der er så meget at være glad for og tilfreds med derude. Tag forårsjakken på og besøg dine butikker, – de står der hver eneste dag for at hjælpe dig og for at gøre en positiv forskel, ganske som den kommende pølsemand kommer til det.

Jeg bemærker i øvrigt, at det er de samme profilbilleder igen og igen, der raser derinde på min skærm dag efter dag – kan nogen ikke give dem et kram og et positivt ord med?

Jeg går ofte tur med min hund i nabolaget. Her ser jeg af og til en have, hvor jeg kan tænke, at det er da noget sølle noget. Men hvem ved, måske er det sådan, ejerne ønsker deres have? Måske har de ikke tid til at reparere den der garage, eller hvad ved jeg. Der kom måske noget i vejen…? Men jeg er temmelig overbevist om, at ukrudtet ikke vokser for at genere mig.

Der er løbende offentige møder, hvor alle er velkomne til at deltage og give deres mening til kende. Højt, tydeligt og ordentligt. Jeg skal nemlig fortælle jer en stor hemmelighed – tingene ændrer sig ikke til det bedre, fordi man går tast-amok på Facebook. Der er kun den ene bivirkning, at man risikerer at sprede dårligt humør…

Hvis man konstant vander pessimismen, bliver det den, der gror, og jeg tør næsten garantere, at det vil afstedkomme en sølle negativ ensomhed. Ingen gider vrede og bitterhed i længden. De der sure profilbilleder har jeg egentlig mest lyst til at blokere. Måske gør jeg det en dag! Så er man advaret.

Tag smilet med. Både når du handler og når du går ud i verden for den sags skyld. Del ud af optimisme, så bliver det også meget sjovere at møde dig.

Personligt går jeg simpelthen så vidt muligt udenom pessimisterne – den slags får jeg nok af i nyhederne på TV.

Start i dag – slå et par positive ord op på dine sociale medier – og smil til ekspedienten, næste gang du handler…

– Så bliver du også én, andre glæder sig over at møde på deres vej…