Havfald-byggeri på Vejers Strand

BYG AF HAVFALD PÅ VEJERS STRAND I UGE 29

Fra den 17. til den 24. juli fra kl. 13 – 15 kan man hver dag være med til at bygge et kunstværk af marint affald på Vejers Strand. Eventen skal være med til at skabe fokus på det stadigt stigende problem med affald på de danske strande.

Hos Varde Kommune ser man et stigende problem, og distriktsleder Preben Nielsen fortæller, at man fra 2019 til 2020 oplevede en stigning på næsten 25 procent i mandetider brugt på renholdelse af strandene i kommunen. Knap 700 timer og 138 tons marint affald blev det til i 2020. Varde Kommune har 47 km. kystlinje langs Vesterhavet.

Eventen er arrangeret i et samarbejde mellem Varde Kommune og Naturpark Vesterhavet. Billedkunstneren Lene Søndergaard er til stede alle dage, og hun vil sammen med strandens gæster og en række gæstekunstner skabe et værk udelukkende ved brug af marint affald.

Det er sommer. Det er sjovt. Det giver mening.

Ugen sluttes af med finisage lørdag den 27. juli kl 14.

Ugens gæstekunstnere er:

Bjørn Thomsen, Varde
Lause Søgaard, Varde
Henriette Bjerreskov, Esbjerg
Kirsten Skov Bjerre, Højer
Rune Rotevatn, Højer

Ved at synliggøre havfaldsmængden i et stort kunstværk, der udvikler sig fra dag til dag, skaber vi fokus på udfordringerne i Naturpark Vesterhavet og belastningen på miljøet for både havdyr, planter og mennesker.

Alle er velkomne til at være med.