Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie bliver Protektor for foreningen Stop Spild Af Mad

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie har givet tilsagn om at være Protektor for foreningen Stop Spild Af Mad. Foreningen Stop Spild Af Mad er meget taknemmelig og ydmyg over denne fantastiske opbakning. Siden 2016 har H.K.H. Prinsesse Marie deltaget i en række arrangementer med foreningen Stop Spild Af Mad og bakket op om kampen mod madspild.

I år fylder den danske indsats mod madspild 16 år – og resultater fra ikke mindst Stop Spild Af Mad bevægelsens arbejde kan tydeligt ses – både i detailhandlen, i de store fødevarevirksomheder og i de danske husholdninger. Stort set hele den danske befolkning har i dag et øget fokus på madspild. Ifølge en gallupundersøgelse fra Kantar Public/Verian Group for Stop Spild Af Mad fra sidste år, angiver hele 94 % af danskerne, at der er kommet mere fokus på madspild i dag end for 15 år siden.

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie har givet tilsagn om at være Protektor for foreningen Stop Spild Af Mad fra 30. maj 2024. “Det glæder foreningen Stop Spild Af Mad usigeligt – og foreningen er både stolt og ydmyg over at Prinsessen har valgt at påtage sig rollen som protektor. Vi glæder os til et godt og tæt samarbejde med Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie,” siger stifter og bestyrelsesformand i Stop Spild Af Mad, Selina Juul.

Siden 2016 har H.K.H. Prinsesse Marie og foreningen Stop Spild Af Mad haft et fælles engagement for kampen mod madspild, som har omfattet Prinsessens deltagelse i en række spændende aktiviteter og projekter med fokus på madspild. I lyset heraf hersker der i Foreningen Stop Spild Af Mad både glæde og stolthed over, at der nu knyttes endnu tættere bånd til Prinsessen.

Blandt mange aktiviteter med H.K.H. Prinsesse Marie kan nævnes udgivelse af kogebogen “Mad med respekt – En familiekogebog, der mindsker madspild”, som udkom i 2019 på forlaget Gyldendal. I bogen medvirker Prinsessen både med forord og en række opskrifter. Udover Prinsessen har et udvalg af Danmarks dygtigste kokke bidraget til bogen med tilsammen 80 opskrifter med fokus på at mindske madspild. Bogen har opskrifter fra Timm Vladimir, Francis Cardenau, Michel Michaud, Anh Lê og Louisa Lorang. Danskerne har taget godt imod kogebogen, som er blevet massivt omtalt i både danske og internationale medier. Bogen havnede på Berlingskes liste over Årets Bedste Kogebøger i 2019 og blev nummer 1 i verden i den internationale kogebogskonkurrence The Gourmand World Cookbook Awards i kategorien D11 Family.

Blandt andre aktiviteter med H.K.H. Prinsesse Marie kan nævnes den traditionsrige ambassademiddag og internationalt mini-topmøde med fokus på madspild, “Annual International Stop Wasting Food Dinner”, som foreningen Stop Spild Af Mad årligt afholder sammen med en ny ambassade. I 2023 var det femte gang at en ambassade – denne gang Den Italienske Ambassade – greb stafetten og arrangerede middagen. De tidligere år har Nederlandenes, Sveriges, Frankrigs og Tysklands ambassader i København afholdt arrangementerne sammen med organisationen Stop Spild Af Mad.

 

Foto:  Keld Navntoft