Oplever du, at dit barn ikke trives, at dit barn har det svært, ikke vil i skole og simpelthen har mistet gnisten, så er Linda en af dem, der kan hjælpe ind på rette spor igen.
Linda Johansen er nyere i Ungdomsskoleregi, men bestemt ikke ny indenfor faget.
– Jeg har været ansat i 13 år som kontaktperson ved Børn & Unge Varde Kommune, og da jeg så stillingsopslaget, hvor Ungdomsskolen søgte en projektmedarbejder i en tidsbegrænset stilling, tænkte jeg – den skal jeg have. Og så søgte jeg orlov, og fik jobbet.
Linda brænder for børn og unge – at de skal have det godt vel at mærke. Og hun griber enhver opgave kompromisløs med én ting for øje: Der skal komme en succes ud af det her.
Skoleportalen er et udviklingsforløb gennem Varde Ungdomsskole, der blev søsat 1. oktober sidste år. Der bygges på et stærkt samarbejde og udviklingsforløb mellem projektmedarbejder, som for eksempel kunne være Linda, og skolen, barnet samt forældrene. Og her er skoletrivsel øverst på dagsordenen.
– Det barn, det handler om, betragtes helt og aldeles som aktiv medspiller i forløbet, for derved på bedste vis at finde frem til den mest effektfulde strategi, forklarer Linda.
Der kan være tale om at nytænke vante rutiner og i det hele taget skabe en hverdag, der fremmer trivslen for det enkelte barn.
– Tilbuddet gælder alle elever fra 5. klasse og op til 10. klasse, og på 5.-6- årgang er der tale om ”trivselsguide”, mens det fra 6.-10. er Skoleportalen. Det lyder nok lidt mere forvirrende, end det er, og i helt store træk handler det jo om, at barnet/den unge skal have det godt, smiler Linda.
Hvor længe barnet/den unge er tilknyttet forløbet afhænger helt af barnets/den unges situation, samt hvilke tiltag, der igangsættes.
– Der vil altid blive kigget på det individuelle barn/unge, og vi bruger ikke ”kasser” til at putte nogen i – vi kigger på det enkelte barn/unge med fokus på det, der er det allerbedste i netop det her tilfælde, slår Linda fast.
Pusterummet
For 7 år siden startede Linda et projekt op – KUN for piger. ”Pusterummet” er et frirum for piger; og de, der kommer her, har det tilfælles, at de kan føle sig udfordret i større eller mindre grad.
– Det kan være dem, der ikke kan deltage i fester med alkohol og føler sig udenfor fællesskabet, eller de piger, der har det vanskeligt i skolen og savner nogen at tale med, forklarer Linda, og fortsætter: Og så er der alle dem, der har sluttet sig til fællesskabet for netop fællesskabets skyld – dem, der har følt sig ensomme under Corona-nedlukningerne, og som ikke rigtigt kan komme ” i gang igen”. Dem er der mange af; det her Corona har bestemt intet godt gjort for vores børn og unge!
Pusterummet har pt. 60 piger tilmeldt, og en almindelig mødeaften er der 5-20, der kommer. Her bliver spillet spil, lakeret negle, bagt kage – i det hele taget hygget, smiler Linda.
Hun kender på forhånd pigernes ønsker for aftenen, og vil de gerne bage en banankage, så bliver der handlet ind til det.
– Det var tydeligt, at de unge virkelig manglede det her med at være sammen og OPLEVE, så da vi måtte, tog vi på udflugt. Lejede en bus og kørte afsted. Og den glæde, det afstedkom, var ubeskrivelig. Siden er det blevet til mange busture rundt i Danmark, hvor formålet var at samle på oplevelser og styrke fællesskabet. Og det lykkedes, understreger Linda.
Skoleportalen
Linda Johansen har for nylig opsagt sit job ved Børn & Unge og er blevet fastansat ved Ungdomsskolen Varde som projektmedarbejder for ”Skoleportalen”. Og som hun siger: Behovet er der, så jeg er kun lige startet.
Her arbejder hun på at styrke det tværfaglige arbejde mellem skole, hjem – elev, forældre og lærer.
– En af de største udfordringer blandt de unge elever er mangel på skoleglæde. Og den finder man ikke ved lige at holde et møde. Der skal mere til. Der er fællesskaber og netværk, der skal bygges op, og det kræver en indsats flere steder fra. Men det er det, vi kan, og det er også det, vi er rigtig gode til, og jeg bliver simpelthen så glad, når jeg oplever succeserne. Og dem er der heldigvis flere af, smiler Linda.
Alle kan kontakte Linda Johansen for en uforpligtende snak. Det kan være en lærer, der søger hjælp til at få en klasse til at fungere bedre, eller den bekymrede forælder. Eller det kan være den elev, der føler, at det hele er uoverskueligt.
– Det kan for mange, især forældre, se ud som om tingene går lidt for stærkt somme tider. Og det kan virke uoverskueligt, når ens barn ikke har det godt. Alle fortjener at have det godt. Vi skal ikke have børn og unge med ondt i sindet til at gå rundt her i kommunen og føle sig glemt. Og der er altid en måde, så det hele kan blive bedre, slutter Linda.
Projektmedarbejder Linda Johansen – mail: linj@varde.dk – Mobil: 30525920