Hyggelige loppedage – men behov for vagter

Handelsstandsforeningens børneloppemarkeder er særdeles velbesøgte. Hver tirsdag kommer børn i alle aldre sammen med forældre og bedsteforældre for at sælge deres brugte legetøj – andre for at gøre en god handel.

Det er en hyggelig tradition, og noget børnene ser frem til – at være købmand for en dag.

Med på markederne er også Varde Handels vagter fra Lions Varde, og de nikker genkendende til den tilbagevendende hyggelige tirsdag formiddag:

– For mange børn er det noget, man virkelig glæder sig til. De har gjort sig umage – sat små prisskilte på varerne, og alt legetøj stilles flot op klar til salg. Det ER en hyggelig formiddag på Varde Torv, lyder det fra dagens to vagter.

Og hvordan hænger det så sammen med behov for vagter på et børneloppemarked? 

– Vi blev booket ind for adskillige år tilbage – der var et stigende problem med de såkaldte krejlere, der ikke kunne finde ud af at opføre sig ordentligt, for at sige det, som det er. Der var flere henvendelser fra forældre, der oplevede, at deres børn blev kontaktet og snydt af de her krejlere, når forældrene var væk for at parkere bilen. Nogle havde også oplevet at krejlerne ligefrem stod foran bilen, når legetøjet skulle bæres over på torvet, fortæller vagterne fra Lions Varde.

Derfor blev det besluttet, at der ved hvert loppemarked er opsyn mellem 9 og 10, hvor børnene skal have fred og ro til at bygge deres standplads. Og her må ikke foregå salg!

– Desværre er problemet ikke blevet mindre – vi har igen i år fået flere henvendelser fra forældre om upassende adfærd fra krejlerne, selv om vi virkelig forsøger at være alle steder og forebygge – så vi vil derfor foreslå, at man ved loppemarkederne næste år kort og godt sætter afspærringsbånd eller tydelig skiltning op med henvisning til at først at komme ind på salgsområdet kl. 10.00. Det er utroligt, at det er sådan, men for os handler det om én ting: Børnene skal have en god oplevelse!

Derfor lyder opfordringen fra vagterne nu: Det er ét børneloppemarked tilbage i år. Det er på tirsdag d. 3. august, og vi vil gerne opfordre alle, der skal ned og handle med de gode købmænd om at VENTE med at gå ind på torveområdet til kl. 10.00, hvor salget starter. Det er børnenes dag – husk det, lyder det fra vagterne, der i øvrigt melder om en rigtig god sæson for børneloppemarkederne:

Der har været flot opbakning – både fra opstillere samt fra dem, der vil handle. Men krejlerne – dem ser vi gerne udvise en mere børnevenlig adfærd fremadrettet…!