Jeg ELSKER julen MEN

Lige som jeg var ved at julepynte det sidste i min overdrevet overpyntede stue, buldrede der nonsens ud fra TV’et, der prompte fjernede min ellers så larmende julestemning.

Hvad i hede hulan er der galt med vores land? Hvordan kan det stikke så vanvidslatterligt af det hele?

Nu må vi ikke se Pyrus. (???) Fordi der er noget med nogen flødeboller… Jeg var faktisk ikke helt færdig med at lade mig forarge over alle de børnebøger og børnesange, vi ikke længere må synge og læse – og midt i vanviddet begynder nogen at ævle om, at Matador er politisk ukorrekt? Hvor???

Sig mig, er det ikke på tide, der kommer en kompetent voksen på talerstolen og sender et par stykker udenfor døren. Jeg VIL ikke lade mig rive med af “Ja man tør jo efterhånden ikke sige noget om nogen ting længere…!” JOW jeg gør, for de der mennesker, der mener at vi skal indføre oceaner af tabuer, – de skal pakke sig, skal de, som en vis enkefru Møghe ville have sagt.

Vi hverken skal eller kan ændre på historien. Uanset hvor forkert en masse var engang, kan vi ikke ændre på det, der er sket, men vi kan lære. Vi lærer intet ved at viske det ud og skabe hysteriske fy-ord. Tvært imod. Jeg er af den overbevisning, at det er de færreste, der bevidst ønsker at såre andre mennesker. Men det hele er blevet så kvælende besværligt. Og på en eller anden måde sætter det tingene på spidsen, hvor det bare bliver værre og værre….

Jo mere der bliver af  kategorien Pyrus-hysteri – des mere selvforstærkende bliver det altså. Vi skaber en kultur, hvor vi leder og søger med lup og lommelygte efter flere ting, vi kan hidse os op over og skrive frygtelige ting om på Facebook. Og medierne æder det – ja jeg er efterhånden så FLOV over at være i denne branche…! Vi bor i Pegefingrenes Land… Godt bakket op af det store mediebillede.

Puha hvor er jeg da både vred og forarget, her midt i en tid, hvor jeg ellers burde være i et gevaldigt julehumør. Fordi jeg synes i grunden, der er langt værre ting i verden end en nisse, der danser med flødeboller. Eller en Nissebande på Grønland, der nu tilsyneladende også har gjort noget forkert…

Nå.. men jeg er af natur dårlig til at være vred særlig længe af gangen, så nu vil jeg smide White Christmas (må man det?) på Youtube og skrue op. Sætte en julemandsfigur i vinduet, velvidende at det indenfor ganske få år med  sikkerhed også er forkert…

Uanset – julen er rød og hvid, her er den også lidt lyserød – og fyldt med glimmer, sølv og guld. Lidt for meget – fordi jeg ikke kan lade være med at overdrive det pynteri, men derimod tænker jeg, vi alle sammen LIGE skal underdrive hysteriet omkring alt det nonsens nutidige misforståede korrekthed, der i øvrigt hverken er sort eller hvid, men neonfarvet galskab. Hvis vi nu bruger vores sunde fornuft, så skal det nok gå alt sammen – lakridspiber, flødeboller, julesmåkager, gamle sangbøger og vaniljeis til trods.

Spred en masse julehygge derude – (og tænd for Pyrus)

 

– Og i skrivende stund sidder jeg og spekulerer på, OM jeg TØR udgive denne klumme – fordi tænk hvis nu en helt masse af de her meget korrekte mennesker bliver vrede, og jeg får skæld ud over, at jeg ikke har forstået, hvor vigtigt det er at omskrive historien og sådan noget… men jeg tager chancen…