Klassisk musik i børnehøjde

Den klassiske musik er i børnehøjde i næste uge, når Den Danske Sinfonietta for anden gang kommer til Varde og inddrager børn i klassisk musik med projektet ”Børn Møder Orkesteret”.

Denne gang er det med to skolekoncerter i Medborgerhuset i Varde for elever fra Lykkegårdsskolen, Blåbjergskolen afd. Nr Nebel og afd. Outrup

– Vi er utrolig glade og taknemmelige for, at Den Danske Sinfonietta har valgt at komme til Varde Kommune for andet år i træk for at give skolekoncerter, så flere børn får mulighed for en helt særlig kulturel oplevelse uden for skolen igennem mødet med professionelle kunstnere, siger Helle Munksgaard Petersen, teamleder på Musik & Billedskolen.

Koncerterne byder på orkestermusik, opera fra Mozarts Tryllefløjten og præsentation af de klassiske musikinstrumenter med uddrag fra flotte orkesterværker og filmmusik, f.eks. Hedwigs tema fra Harry Potter.

Undervejs er der fællessang med orkesterledsagelse, hvor børnene oplever at være del af den skønne klang som musikerne og fællessangen skaber.

Der vil også være dirigentskole, hvor børnene inviteres op for at prøve at dirigere orkesteret og til slut får lov at ”stafét-dirigere” H.C. Lumbyes festlige Champagnegalop, spillet med hjælp fra en gammel cykelpumpe og champagneprop.

Koncerterne er del af projektet “Børn Møder Orkesteret” som støttes af Augustinus Fonden, A.P. Møller Fonden, Axel Muusfeldts Fond, Beckett-Fonden, Knud Højgaard Fonden, William Demant Fonden, Toyota-Fonden og Dansk Kapelmesterforening