LAD NABOERNE PASSE DIT HUS I PÅSKEFERIEN – ELLER PAS PÅ DERES

Det kan godt være, at påskeharen hopper derude i haven og holder øje med sine chokoladeæg til børn og barnlige sjæle. Men det er ikke nok, når det kommer til at holde øje med din bolig og dermed forebygge indbrud. Her skal du have fat på dine gode naboer – eller du kan selv være den gode nabo, der hjælper.
🏠
I påsken rejser mange nemlig på ferie eller tager i sommerhus, og det giver desværre indbrudstyve bedre arbejdsbetingelser. Men det kan godt naboskab sætte en stopper for.
🏠
Vicepolitiinspektør Jacob Rindom er leder af forebyggelsesafdelingen hos Syd- og Sønderjyllands Politi, og hans råd forud for påsken er helt enkelt:
”Tag fat på naboerne allerede nu og få aftalt indbyrdes, hvem der passer på kvarteret og boligerne, mens andre er bortrejst i påsken. Godt naboskab kan nemlig holde indbrudstyvene væk.”
🏠
Det koster ikke mange ressourcer for den enkelte at være en god nabo, men effekten er tydelig. Erfaringer fra udlandet viser, at op imod hvert fjerde indbrud bliver forhindret, fordi naboernes indsats gør, at tyven vælger området fra.
🏠
Herhjemme er Nabohjælp-app’en et rigtig godt værktøj til at informere hinanden, have overblik over kvarteret og koordinere pasning af boliger i ferietiden. Den anbefaler vicepolitiinspektør Jacob Rindom, at man får hentet ned på sin telefon:
”Det er virkelig nemt at organisere nabohjælp via app’en. Der har du alle nyttige oplysninger, og på få sekunder kan du eksempelvis advare andre, hvis du spotter noget mistænkeligt”, siger han.
🏠
De seneste år er antallet af indbrud heldigvis dalet markant, og Jacob Rindom håber, at den tendens kan fortsætte med både Nabohjælp-app’en i brug og gode naboer i aktion hen over påsken.
🏠
Takken for godt naboskab er at give hjælpen tilbage, når du kan. Og måske et lille lækkert chokoladeæg. Det er jo påske.
🐣🐣🐣
INFO OM AT FOREBYGGE INDBRUD
APP’EN:
Nabohjælp-app’en er gratis.
Den kan hentes via appstore eller googleplay.
Det tager få minutter at hente den ned på telefonen og sætte den op til dit kvarter.
🏠
BLIVER DU HJEMME I PÅSKEN?
Så aftal med naboerne, at du kigger efter deres hus og holder øje med kvarteret, mens de er væk. Sørg for, at affaldscontaineren er kørt på plads, efter den er tømt, at postkassen ikke er fuld. Selv små ting kan overbevise en tyv om, at der er nogen, selv om nabohuset er alene hjemme i ferien.
Møder du nogen, du ikke kender, i kvarteret, så sig ”hej” og spørg, hvem de søger, og om de har brug for hjælp. En tyvs største frygt er at blive genkendt, så derfor bryder indbrudstyve sig ikke om at blive kontaktet.
🏠
SKAL DU PÅ FERIE I PÅSKEN?
Så fortæl ikke tyven, at du er væk. Læg hverken planerne på Facebook, foto af den eksotiske frokost på Instagram eller fortæl på Linkedin, at du snart tager væk fra kolleger og forretningsforbindelser. Vent med at dele ferieminderne, til du er kommet hjem, for tyven læser måske også med.

Er det nemt for en tyv at spotte, om det kan betale sig at begå indbrud i dit hjem?
Kig på din bolig udefra og se det samme, som tyven ser. Gør det til en vane at gemme værdierne væk, når du tager hjemmefra.

Tænk over, hvor du opbevarer smykker og andre værdier i dit hjem. Rigtig mange gemmer smykkerne i soveværelset eller på badeværelset. Og det ved tyven, når han bryder ind. Find derfor et nyt opbevaringssted allerede i dag.

Alle handymænd med respekt for sig selv har værktøj og andre redskaber derhjemme.
Men husk at låse redskabsskuret eller garagen af, så tingene ikke ender i hånden på en tyv, der bruger en skruetrækker eller en spade til at brække din terrassedør eller dit vindue op med. Mere avanceret værktøj skal der ikke til.