Læserbrev: Der er amoriner i luften

Der er langt til forårets komme, men det er tydeligt, at der er amoriner i luften.

 

Af Steen Holm Iversen, gruppeformand for Det Konservative Folkeparti Varde byråd, Lundvej 154, 6800

I et læserbrev 19. december udtrykker gruppeformanden for socialdemokratiet i Varde byråd Søren Laulund glæde over den nye SVM regering og et regeringsgrundlag med fokus på den aktuelle kritiske situation for landet.

 

Fronterne imellem Socialdemokratiet og Venstre har ellers været trukket skrapt op, men sådan er det ikke længere. Danmark har brug for noget andet end det som det røde kabinet, som har regeret Danmark de sidste 3½, år kan levere.

 

Selvom det kan være svært at finde ud af, hvad der i virkeligheden har forandret sig i Danmarks situation fra før valget til i dag, så er det blevet fortællingen om den nye SVM regering, der i sidste uge blev født i en sky af historiske løftebrud. Alle tre partier har dermed sat helt nye og utroværdige standarder for den tillid, som vælgerne med rette bør kunne have til politikere.

 

Som vanligt, fristes man til at sige, kan SL naturligvis ikke dy sig fra at skyde på Det Konservative Folkeparti. Man skulle tro det var mere nærliggende at skyde på Det Radikale Venstre, der udløste valget med en mistillidserklæring til Mette Frederiksen og helt uforståeligt endte udenfor regeringen.

 

Der er rigtig meget borgerlig politik i regeringsgrundlaget og det er glædeligt. Skal man rose SVM regeringen for noget er det, at de har fremlagt et regeringsgrundlag på 58 sider. Det er 58 sider mere end da Socialdemokratiet valgte at sikre Venstre borgmesterposten i Varde. 

 

Troværdighed er en politisk kerneværdi. Et ord bør være et ord – både før og efter et valg.