Madblog: Det er sommer – og der skal grilles!

Det er sommer og ved at være ferietid og vi er så meget ved grillen som muligt 🙂
Denne weekends menu er derfor på grill og relativ enkelt – med gode råvarer fundet ved lokale gårdbutikker.

Grillet ribeye og majs med whiskysauce – samt frisk salat og nyopgravede danske kartofler

 

 

Opskrift

 

ANTAL4 PortionerKATEGORI

 

 

FORBERELSESTID30 minTILBEREDNINGSTID20 minTID I ALT50 min

 

Det skal du bruge

 

Bøf
 800 g ribeye af god dansk kødkvæg
 1 bundt timian
 1 fed hvidløg
Whiskysauce
 3 kviste frisk rosmarin
 1 tsk paprika
 2 spsk tomatkoncentrat
 3 tsk sukker
 1 tsk salt
 1 dl whisky
 2,50 dl fløde
 30 g smør
Salat
 1 stk salat – fx romane
 1 fed hvidløg
 2 spsk balsamico
 1 tsk dion sennep
 ca 1 dl smagsneutral olie – fx solsikke
 1 tsk salt
Tilbehør
 4 stk sukkermajs
 1 kg nye danske kartofler

 

Sådan gør du

 

Salat
1

Skyl salaten og slyng den – skær/bræk den i mindre stykker

2

Lav dressingen
Pres hvidløget og rør det sammen med salt, sennep og balsamico
Rør derefter olie i – lidt af gangen under omrøring, så det tykner
Kom dressingen på salaten og vend den

Whiskysauce
3

Smelt smør og tilsæt tomat, salt, paprika, hakket rosmarin – rør til jævn konsistens
Tilsæt whisky og kog op – skru ned lige nå det bobler
Tilsæt fløde og lad det tykne lidt
Smag til med sukker

Bøf
4

Tag bøffen ud fra køl i god tid
Grill den godt på begge sider på direkte høj varme, så den få en god stegeflade
Giv den indirekte varme til den er noget rødere end du havde tænkt dig
Lad den hvile 15 min – mens du griller majs
Giv bøffen 1,5 min på hver side på direkte varme med timian og hvidløg ovn på
Skær bøffen ud i skiver ved bordet

Vin skal der til
5

Åben vinen – gerne noget oversøisk rød med sødme fra USA eller Australien – fx shiraz
Du kunne også drikke en rispasso fra det nordlige Italien til