Denne weekend står den igen på klassisk dansk mad 🙂
Forloren hare er måske ikke typisk weekend mad, men det er bare en fantastisk sovs til – i denne udgave med smørstegt spidskål, går det hele op i en højere enhed 🙂
Man kan drikke lidt af hvert til denne ret, men prøv en oversøisk Pinot Npoir – det fungeret ret godt
Opskrift
ANTAL4 PortionerKATEGORIHovedret
FORBERELSESTID15 minTILBEREDNINGSTID1 hr 10 minTID I ALT1 hr 25 min Det skal du bruge
“Haren”800 g hakket gris2 pakke(r) bacon i skiver½ dl fløde2 stk æg2 stk løg2 spsk hvedemel5 spsk rasp1 tsk saltSovs2 dl letmælk1 dl grønsagsfondribsgele2 dl flødeMaizena til jævningEn skvis kulørSalt og peberTilbehør1 spidskål1 kg kartoflerSmør til stegning
Sådan gør du
“Haren”1Riv løg fint og bland farsen
Lad den hvile på køl (min 15 min)2Tænd ovnen på 225g
Form “haren” i et ildfast fad og dæk den med bacon (skub enderne ind under)
Brun “haren” i 15 min
Skru ned på 180g og fordel mælk og fond på begge sider af “haren”
Bag færdig i 45 minSovs3Hæld væden fra “haren” når den er færdig – ned i en gryde i gennem en si
“Haren” lader du bare hvile imens – kom den gerne over på et skærebræt, så du kan skære den ud ved bordet
Tilsæt fløde og kog op
Jævn med maizena og smag til med ribsgele samt salt og peberTilbehør4Skræl kartoflerne og kog dem i 20 min
Tag de yderste blade og stilken af spidskålet og skær det i 8 både
Steg kålbåde brune i rigeligt smør 🙂Vin skal der til5Åben vinen – gerne en oversøisk Pinot Noir
Vi drak en fra Sutil i Chile