Madblog: Så gik bukkejagten ind

Bukkejagten gik ind sidste søndag, så det er tid til en dejlig rådyr ragout med mos. Man kan også augmenterer for at vejret stadig passer til simreretter..
Det giver også en god undskyldning for at finde noget af det tungere vin frem i en uge, hvor vi normalt ville gå efter Rosé til det (normalt) dejlige majvejr

God fornøjelse og god weekend 🙂

 

Troels Lorenzen

 

Opskrift

 

ANTAL4 PortionerKATEGORI

 

Det skal du bruge

 

Ragout
 600 g rådyr – gerne klump
 4 stk gulerødder
 4 stængler bladselleri
 4 fed hvidløg
 2 stk løg
 8 stk Enebær
 8 stk hele sorte peber
 2 spsk paprika
 1 tsk stødt koriander
 5 dl kalvefond
 1 dl kraftig rødvin
 1 dl fløde
 smagsneutral olie til bruning
 Salt og peber
 Jævner
Kartoffelmos
 1 kg kartofler (ikke nye)
 En skvis varm mælk
 50 g smør

 

Sådan gør du

 

Ragout
1

Puds kødet af og skær det i mundrette stykker
Brun det i olie i panden

2

Skær løg og hvidløg i små tern og brun dem med

3

Rengør gulerødder og bladselleri
Skær gulerødder rustikt og bladselleri i mindre stykker
Tilsæt begge dele sammen med paprika og brun lidt mere

4

Tilsæt fond, vin og krydderier
Væsken skal dække kødet og grøntsagerne (eller tilsæt lidt vand)
Kog op og lad det simre i 3 timer

5

Tilsæt fløde og jævn ragouten
Smag til med salt og peber – og lidt gastik eller sherryeddike

Kartoffelmos
6

Skræl og kog kartoflerne i 20 min
Pisk til mos med varm mælk og smør
Smag til med salt

Vin skal der til
7

Åben vinen – gerne noget kraftigt fra Rhône – fx. Chateauneuf de pape eller Gigondas

Vi drak en Gigondas fra Pierre Amadieu (Erik Sørensen vin 135,- på tilbud)