I denne uge bruger jeg saltede citroner i både forret og hovedretten. Det er et fantastisk krydderi at have i køleskabet og det er let at lave; det kræver bare salt, gode økocitroner, et stort patentglas og god tid 🙂 Hvis ikke du har det, kan du fint lave retterne med revet citron og ekstra salt.
Opskriften er enkelt: skær et dybt kryds på langs i citronerne, kom fint salt i om mas dem samme i glasset – dæk dem med lidt mere salt og sæt på køl. Saltet opløses og bliver til væske med tiden. Det kan holde sig længe 🙂
Weekends menu byder på en italiensk inspireret forret med Sauvignon Blanc i glasset og hovedretten er Thaicurry med okse – hertil en sødlig Riesling eller Gewurztraminer
God weekend 🙂
Opskrift
ANTAL4 PortionerKATEGORIForretter
FORBERELSESTID15 minTID I ALT15 min
Det skal du bruge
2 dåser artiskok hjerter2 stk burrata (alternativt god frisk mozzarella)2 fed hvidløgGod olivenolie1 spsk saltcitron (citron i saltlage) – alternativt revet citronskal over retten og salt i cremenGodt brød til 🙂
Sådan gør du
1Blend artiskokkerne fra den ene dåse med hvidløg og ca 1 dl oliven olie
Anret cremen i 4 dybe tallerkner
Skær burrata’ene i halve og anret oven på artiskokcremen
Skær artiskokkerne fra den anden dåse i kvarte og anret dem omkring burrata’en
Skær saltcitronen i tynde stykker og pynt med dem
Dryp med oliven olien og serverer med god brødVin skal der til2Åben vinen – gerne en oversøisk sauvignon blanc der kan matche både artiskokken og den markante saltcitron
Vi drak en fra Matetic i Chile (110,- Erik Sørensen Vin)
Opskrift
ANTAL4 PortionerKATEGORIHovedret
FORBERELSESTID20 minTILBEREDNINGSTID1 hrTID I ALT1 hr 20 min
Det skal du bruge
500 g oksekød i strimler1 bundt forårsløg1 stk rød peber1 dåse kokosmælk3 fed hvidløg1 stk chili (mellemstærk)1 spsk mangochutney4 stk limeblade2 spsk fiskesovs1 spsk madras karry1,50 spsk revet frisk ingefær1 tsk saltsyltet citron1 dl vand4,50 dl Jasminris1 bundt frisk koriander
Sådan gør du
1Skyl og rengør alle grøntsager
Riv ingefær
Hak hvidløg og skær chili i tynde skiver
Skær rød peber i skiver – tværs over
Skær det halve af forårsløgene i 3 cm stykker2Svits ingefær og karry i olien i en gryde
Tilsæt kødet og brun det
Tilsæt resten af grøntsagerne – stadig på mellemhøj varme3Tilsæt kokosmælk, fiskesovs, limeblade, mangochutney, saltcitron og vand
Kog op og lad det simre en times tidImens kan du snitte resten af forårsløgene i skiver og ordne korianderen
Når den mangler en halv time, koger du risen i 7,5 dl letsaltet vandServerer som på billedet 🙂
Vin skal der til4Åben vinen – til halv og hel stærke asiatiske retter passer Alsace vinene Riesling, Pinot Gris og Gewurztraminer med deres sødme ret godt (de finders også på den tyske side)
Vi drak en halv sød gewurztraminer fra Stepp i Tyskland til (85,- kr ved Winefamly)