Madblog: Simrende gryderet og lækker frugtsalat

På en kold vinterdag er det bare fantastisk med en gryderet som simrer på kogepladen og udsender en liflig duft. Når man så i god tid åbner vinen (og her passer en Barolo godt ind), er man jo nødt til at drikke et lille glas for at vinen kan ilte…

En af datterens hjemmeskoleopgaver i denne uge var at lave frugtsalat, så det komme også lige på weekendens menu.
Drik en sød dessertvin til – gerne sauternes

God weekend .-)

 

Troels Lorenzen

 

Opskrift

 

ANTAL4 PortionerKATEGORI

 

 

FORBERELSESTID15 minTILBEREDNINGSTID2 hrsTID I ALT2 hrs 15 min

 

Det skal du bruge

 

 Ris
Osso buco
 6 stykker kalveskank
 4 dl kalvefond
 3 dl tør hvidvin
 2 stk hvide løg
 3 sængler bladselleri
 3 gulerødder
 4 fed hvidløg
 5 dl god tomatsauce / 2 dl flåede tomater
 Lidt mel
 salt og peber
Gremolata
 1 stilk(e) persille
 4 fed hvidløg
 Skallen af en citron

 

Sådan gør du

 

Occo buco
1

Snit gulerødder, bladselleri, løg og hvidløg i helt små tern

2

Klip kalveskankene op 2 steder i siderne, så de ikke holder sig “flade” under stegning og simring
Vend dem i mel blandet med salt og peber
Steg dem gyldne i olie i en tykbundet gryde og tag dem op, mens du bruner grøntsagerne i gryden

3

Kom kalveskank tilbage i gryden og tilsæt fond og tomatsovs
lad det simre 2-2,5 time

4

Smag til med salt, sukker og peber – samt gerne lidt gastic

Kog risen
Gramolata
5

Skyl og snit persille og hvidløg fint
Riv citron

6

Bland det god sammen og kom oven på et stykke kalveskank med sovs

Vin skal der til
7

Åben vinen – vi drak en Barolo fra Irma (ca. 150 kr.)

 

 

 

Opskrift

 

ANTAL4 PortionerKATEGORI

 

 

FORBERELSESTID15 minTILBEREDNINGSTID10 minTID I ALT25 min

 

Det skal du bruge

 

Frugtsalaten
 2 stk appelsiner
 2 stk æbler
 2 stk pærer
 2 stk bananer
 1 pakke(r) vindruer
 50 g mørk chokolade
Råcreme
 2 past. æggeblommer
 1,50 spsk sukker
 Korn fra en halv vaniljestang
 1 dl fløde

 

Sådan gør du

 

1

Skræl frugten (undtagen vindruerne 🙂 ) og skær den i mundrette stykker
Halver vindruerne

2

Hak chokoladen i mindre stykker

3

Flæk vaniljestang og skrab kornene ud
Lav en “æggesnaps” af æg, sukker og vaniljekorn

4

Pisk fløden og vend den i æggesnapsen lige inden servering

Vin skal der til
5

Åben vinen – senhøstet Chenin Blanc fra Loire, Sauternes eller senhøstet Riesling kan bruges. Jeg valgte en lidt alternativ vej , nemlig en forstærket dansk æblevin fra Skærsøgaard Vin (Kvickly 150 kr)