Selv om vi virkelig har efterår nu, er der stadig gode ting i køkkenhaven, som spinat, krydderurter og spiselige blomster. Jeg benytter mig af det flotte udbud og laver en dejlig salad nicoise ? En sådan salat vil gerne have syre, så prøv en god riesling til.
I det nu mørke efter år skal vi også have lidt at stå imod med (og da vi har spist salat), så jeg foreslår en citronfromage med igen riesling – dog i en senhøstet udgave med masser af sødme ?
God weekend
Opskrift
ANTAL4 PortionerKATEGORIFisk, Hovedret
Det skal du bruge
Salat1 glas tunfiletter i olie af god kvalitet – fx fra Aarstiderne8 æg1 bakke tomater1 glas oliven1 bæger gode kapers1 salathoved fx Frisée1 rød løg1 agurk1 bakke friske bønnerDressing1 fed hvidløg – knust1/2 tsk salt1/2 tsk dijon sennep2 spsk god balsamicoCa 1/2 dl smagsneutral oliePyntSpiselige blomster eller krydderurter
Sådan gør du
1Skyl salat og grøntsager
Kog bønnerne 4 min i letsaltet vand
Køl dem ned og snit i 3-4 cm længde2Snit rødløg i halve fine ringe
Tomater i både/halve efter størrelse
Agurk i tern3Kog æg så er er smilende
4Anret som på billede og kom dressing på
Pynt med blomster til sidstVin skal der til5Åben vinen – riesling gør sig ret godt her
Vi drak en dejlige udgave fra Rolly Gassmann i Alsace (Winefamly 90,-)
Opskrift
ANTAL4 PortionerKATEGORIDessert
Det skal du bruge
2 store citroner – øko4 dl piske fløde100 g sukker3 hele pasteuriserede æg½ vaniliestang4 blade husblasLidt citronmelisse til pyntNogle bær til pynt
Sådan gør du
1Udblød husblas i vand
2Riv og pres 2 store citroner – du skal bruge al citronskal og saft
3Pist æg, sukker og vaniljekorn lys og luftig
4Smelt forsigtigt husblas i en gryde i det vand der fulgte med husblassen op samt citron saften – på helt lavt blus
5Kom citronskal i æggesnapsen og hæl den opløste husblas i under forsat piskning (tynd stråle)
6Pisk fløden (2,5 dl) til halvstiv flødeskum og vend forsigtigt i æggemassen
7Kom fromagen i serverings glas og sæt på køl mindst 3-4 timer
8Pyntes med frisk pisket flødeskum, citronmelisse og evt bær
Vin skal der til9Åben vinen – vi drak en tysk beerenauslese fra Stepp – 75 kr ved Winefamly
En auslese ville også virke