I denne weekend står den på julegave indkøb og derfor vælger jeg en lettere løsning i form af en svampemad og en bræt med tapas
Til svampemaden passer chardonnay godt – hvis du hellere vil have rød til, vil jeg anbefale nebbiolo eller pinot noir. Du kan godt fortsætte med chardonnay til tapasen, men prøv en tør sherry – det er himmelsk 🙂
God weekend
Opskrift
ANTAL4 PortionerKATEGORIForretter FORBERELSESTID10 minTILBEREDNINGSTID10 minTID I ALT20 min
Det skal du bruge
4 stk godt brød – gerne på surdej500 g svampe – meget gerne kantareller (brun champignon kan fint gå)En pæn skvis madera2,50 dl piskeflødeEn dusk persille eller fransk kørvelSalt og peber
Sådan gør du
1Rens svampene og skær i mundrette stykker (husk at de skrumper på panden)
2Steg svampene på panden
Når al væsken er væk og svampene har fået farve, kommer du en skvis madera på
Når maderaen er væk, kommer du fløde på og koger ind3Rist brødet og skyld og hak persille fint
4Når fløden er kogt godt ind, anretter du
Vin skal der til5Åben vinen – gerne chardonnay
Vi drak en Drumheller fra Californien – 89 kr Winefamly
Opskrift
ANTAL4 PortionerKATEGORITapas
FORBERELSESTID20 minTILBEREDNINGSTID10 minTID I ALT30 min
Det skal du bruge
Mayo med hvidløg (aioli)2 æggeblommer (evt pasteuriseret)3 dl smagsneutral olie fx vindruekerneolie1 tsk sennep1 Saften af en 1/2 citron1 tsk hvidvinseddike½ tsk salt3 fed hvidløgArtiskok creme1 dl artiskok hjerter2 fed hvidløgca 1 olivenolieBrættetChorizo pølserForskelligt pølseKogt skinkeLufttørret skinkeSaltede mandlerOlivenGodt brød
Sådan gør du
Mayo’en1Rør æggeblommer, sennep, salt og eddike med en smule olie
Tilsæt olie lidt ad gangen til den har den rette konsistens – med stavblender eller mindre køkkenmaskine
Smag til med citronsaft og salt
Knud hvidløg og rør iArtiskok creme2Kør hvidløg og artiskokhjerter med en stavblender
Tilsæt olie til det har en god konsistens og smag til med saltBrættet3Steg pølserne og anret som på billede
Serverer godt brød tilVin skal der til4Åben vinen – gerne en (forholdsvis) tør sherry
Vi drak en Manzanilla til 🙂