Det er blevet koldt igen og man kan da glæde sig over, at man ikke har kunnet få en forårs frisure, da vejret var til det…
Jeg tænker, at vi har brug for lidt god gammeldags feel good mad i weekenden 🙂
Derfor er mit forslag til menuen wienerschnitzel med det hele og pandekager med is til dessert.
Til wienerschnitzel passer Riesling godt, mens pandekagerne gerne vil have noget ret sødt fx. senhøstet Riesling, Portvin eller Sauternes
God weekend 🙂
Opskrift
ANTAL4 PortionerKATEGORIHovedret
FORBERELSESTID15 minTILBEREDNINGSTID30 minTID I ALT45 min
Det skal du bruge
4 stk wienerschnetzel af kalv på ca 150 g – banket1 ægRasp til paneringSmør til stegning – både schnitzel og kartofler1 kg nye kartofler½ kg ærter i bælge1 dåse benfrie sild eller sardiner1,50 bæger kapers1 stk peberrod til rivning2 citroner
Sådan gør du
1Skrub kartoflerne og kog dem 5 min
2Bælg ærterne og skyld dem
3Steg kartoflerne i smør
4Panere schnitzel’erne i æg og rasp og steg dem gyldne i smør (må gerne være rosa i midten)
5Klargør citron i både og riv peberrod
Serverer i små skåle sammen med kapers og benfrie sild – så kan dine gæster tage på efter smag6Kog ærterne i et minut
Vin skal der til7Åben vinen – gerne tysk riesling (tør / en enelse sødme)
Vi drak en forholdsvis tør en fra Korrel i Nahe til ca 80 kr
Opskrift
ANTAL4 PortionerKATEGORIDessert
FORBERELSESTID10 minTILBEREDNINGSTID15 minTID I ALT25 min
Det skal du bruge
Pandekager3 æg200 g hvedemel4 dl mælk1 dl øl2 spsk sukker½ tsk salt½ tsk kardemommeSmør til stegningTilbehør1 l Vaniljeis1 Glas jordsyltetøj
Sådan gør du
1Rør alle de tørre ingredienser sammen først
Tilsæt så æg og øl under omrøring (du må godt drikke resten af øllen, mens du bager pandekagerne..)
Tilsæt mælk lidt ad gangen under omrøring til du har en lidt tynd lind dej
Kom på kande og lad det hvile 30 min på køl2Steg pandekagerne gyldne på lille/mellem pande på middel varme (ca 12-13 stk)
Kom en anelse smør på og ca 1/2 dl dej til hver pandekage3Anret pandekagerne med et par skiver vaniljeis og jordbærsyltetøj
Vin skal der til4Åben vinen – her skal noget ret sødt til at matche is og pandekager
Vi drak en tysk Beerenauslese fra Stepp (Winefamly 75 kr)
Det kunne også være portvin eller Sauternes