Madblog: Vinterens sidste simreret

Vi har vinterferie, men sneen er næsten væk og foråret på vej. Derfor foreslår jeg vinterens sidste simreret, den lidt oversete franske jægerkylling med svampe og bacon i tomatsovs – Poulet chasseur. Dertil anbefaler jeg sydfransk Pinot Noir – alternativt Chardonnay, hvis I er til hvidvin 🙂

God weekend 🙂

Troels Lorenzen

 

Opskrift

 

ANTAL4 PortionerKATEGORI
FORBERELSESTID20 minTILBEREDNINGSTID40 minTID I ALT1 hr

Det skal du bruge

 

Gryderetten
 4 stk kyllingebrystfilet med første vingeled og med skind (evt. Hopballe)
 400 g marksvampe
 100 g bacon i tern
 2 stk skalotteløg
 3 fed hvidløg
 5 kviste timian
 2 dl tør hvidvin
 3 dl hønsefond
 1 glas / dåse tomatsovs
 Olivenolie til stegning
 1 spsk Herbes de Provence
 Salt og peber
Kartoffelmos
 7 bagekartofler
 30 g smør
 En skvis fløde eller mælk

 

Sådan gør du

 

Mos
1

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker
Kog dem i 30 min
Hæld vandet fra og tilsæt smør, fløde og salt og mos kartoflerne
Smag til mere salt og fløde

Gryderetten
2

Hak løg og hvidløg
Skær bacon i tern
Tag en tykbundet gryde og steg bacon
Tag bacon op og brun kyllingestykkerne
Tag kyllingestykker op og svits løg og hvidløg

3

Tilsæt hvidvin
Fordel kyllingestykkerne i gryden – og tilsæt baconen
Tilsæt fond, tomatsovs, timian og krydderi
Kog op og lad det simre i 35 min

4

Imens renser du svampene og skærer dem i kvarte
Steg dem gyldne og tilsæt dem i gryderetten 5 min før den er færdig

5

Jævn retten med lidt maizena og smag den til med salt og peber – evt lidt gastik
Serveres som på billede 🙂

Vin skal der til
6

Åben vinen gerne sydfransk Pinot Noir eller Chardonnay
Vi fra en dejlig saftig Pinot Noir fra Maison Barboulot, i Languedoc (Kjær og Sommerfelt 69,-)