Mammutter indtager Tirpitz i ny særudstilling

Varde Kommune: På fredag åbner en ny særudstilling på museet Tirpitz, hvor hele familien bliver taget med på en underholdende og lærerig rejse tilbage til Istidens slutning.

For 14.000 år siden så Danmark helt anderledes ud.

Isen, der havde dækket landet i tusinder af år, var lige smeltet bort, der var ingen træer, og brusende floder skar landskabet over. Der, hvor Vesterhavet ligger nu, strakte en steppe sig helt til England. Og her levede de store mammutter.

‘Den sidste mammut – det første menneske’ tager hele familien med ud på den kolde, vindblæste græstundra. I selskab med istidspigen Ayla åbner det barske landskab og de store fortællinger sig op. Her er gigantiske mammutter, rensdyrjagt og skindklædte jægere med bue og pil.

Særudstillingen formidler Aylas fortællinger om at være barn i tiden, hvor de første mennesker levede side om side med de sidste mammutter.

Claus Kjeld Jensen, Museumsdirektør på Vardemuseerne:

”I området omkring Tirpitz var der i den sene istid direkte forbindelse til den store tundra. Det er en stor del af vestkystens historie, og vi har i lang tid gerne ville fortælle om denne utrolige periode. Derfor tager vi børn og voksne med tilbage til den tid, hvor isen smeltede, de første mennesker kom til, og mammutterne levede og siden døde ud. Det bliver en fantastisk rejse.”

Fakta

‘Den sidste mammut – det første menneske’ henvender sig til børn fra 5-12 år og deres familier.
Udstillingen kan ses fra fredag den 15. oktober 2021 til efteråret 2023.
Tirpitz holder åbent mandag-søndag kl. 10-17. Adressen er Tirpitzvej 1, 6857 Blåvand.

Plakat for særudstillingen.