Matilde: Nej jeg er ikke dum, jeg passer bare mit arbejde

Matilde Andersen er en af de smilende medarbejdere, du møder i føtex Varde. Her står hun klar til at hjælpe dig blandt andet i kundeservice, og selv om Matilde er rigtig glad for sit job, erkender hun, at der er en styg bagside. Nemlig den her tone, nogle kunder har vanskeligt ved at finde i den positive udgave.

– Langt de fleste kunder er søde og venlige, men der er altså også en god håndfuld af de modsatte, og det er dem, jeg så gerne vil appellere til, siger Matilde, der har valgt at stå frem med sit opråb ”Hold nu den pæne tone”.

– Jeg kan godt forstå, man kan blive frustreret over en pris, man har misforstået, men jeg forstår ikke dem, der mener det giver rettighed til at vrisse og råbe ad os, der er på arbejde – vi passer jo bare vores job?

– Det er klart, at hvis fejlen er reel, og prisen er forkert, så skal det rettes. Og vi er altid klar til at modtage information om fejl, og derfor anbefaler vi også, at kunden tjekker sin bon. Her i butikken sker der fejl – både elektronisk og menneskelige fejl, men vi er klar til at rette, tilføjer Matilde, der blot ikke kan forstå at en fejl gør, at nogle mennesker mener det giver dem ret til at vrisse og skælde ud på den medarbejder, der har allermindst med fejlen at gøre.

Stigende tendens

Matilde oplever, at det er blevet værre de seneste få år, hvor en stigende tendens til at skælde ud er tydelig.

– Somme tider kan man faktisk få det indtryk, at nogle tror, vi er mødt ind på arbejde for at genere dem? Jeg – og mine kolleger – oplever fra tid til anden at blive overfuset, det kan være sætninger som ”er du dum” og ”du har vist ikke været her særlig længe…” og man bliver ked af det. Vi møder jo ind på arbejde hver dag for at yde service og gøre vores bedste.

(Artikel fortsætter under foto)

Matilde er glad for den opbakning, hun møder. I føtex tolerer man nemlig ikke uforskammede kunder, der ikke kan finde ud af at behandle de ansatte ordentligt.

– Når man ved det som ansat, er det en kæmpe hjælp, og vi skal også altid kalde en kollega eller leder, hvis noget ”stikker helt af”.

Det er heldigvis sjældent, det bliver rigtig groft, men de her spydigheder fra vrede kunder er blevet en del af hverdagen, og det kan Matilde ikke forstå er nødvendigt.

– De kan jo høre, hvor pænt vi taler til dem, hvorfor så vrisse tilbage? Det er jo de grimme bemærkninger, man tager med hjem og er ked af. Jeg kan ikke forstå denne surhed, og at man ikke lige trækker vejret, inden man begynder at råbe ad os ansatte.

Butikskæden har netop nu fokus på sagen – læs mere her:

Adfærd: Detailbranchen går sammen mod en ubehagelig kundekultur – husk nu den gode tone