Messe: Bæredygtighed i absolut centrum

Det handler om lokal opbakning, og det handler om at inspirere – og allermest handler det om bæredygtighed.

Bag arrangementet står sommerhusudlejningsfirmaet Die hyggelige Dänen, og det foregår d. 11. februar i tidsrummet 11.00 – 17.00 på Restaurant Vesterled i Vejers.

– Det er noget, der ligger os meget på sinde, at tale bæredygtigheden op, og samtidig skabe et fællesskab omkring emnet, forklarer Monike Sommer fra udlejningsvirksomheden.

– For et år siden tog vi for alvor fat omkring temaet i form af visionen om at plante en skov, smiler Monike og forklarer: For hvert hus, vi udlejer, er 18kroner øremærket til køb af ét træ, der så skal plantes – her i nærområdet. Samtidig med at man gør noget godt for naturen, skaber man samtidig en oplevelse for områdets husejere og gæster, der på deres egen måde er med til at skabe en skov og kan følge udviklingen år for år, når de besøger området. Vi har på nuværende tidspunkt samlet 6000 træer sammen (hvilket svarer til 1 1/2 fodboldbane) til en biodivers skov men vi har desværre endnu ikke fundet jorden de skal plantes på. Det arbejder vi på at finde i dette år.

Hos Die Hyggelige Dänen hersker der ingen tvivl om, at hjertet banker for Vejers; at bevare alt det gode, der er, og samtidig udvikle, hvor det giver mening. Og nøgleordet er bæredygtighed.

– Ideen om at afholde denne messe har været undervejs længe, og nu har vi et program klar, som gerne skulle vække nysgerrighed – både hos sommerhusejerne og dem, der bor her, siger Monike Sommer.

D. 11. februar vil man dermed kunne opleve inspirerende oplæg, og formidlende messestande, hvor man kan tage nye ideer med hjem.

– Vi får blandt andre besøg af Din Forsyning, Share One, eksperter fra Varde Kommune, Anne Hjernøe m. f.

Mens du kan få spareråd og inspiration af Din Forsyning, kan du nyde lækker pindemad fra Hjernøe, hvor bæredygtigt mad og madlavning er i centrum. Vi får besøg af den lokale bager, der byder på smagsprøver på økologisk og bæredygtigt brød, og derudover vil der være en god håndfuld lokale håndværkere tilstede, med nyttige råd til hus og vedligehold – igen med bæredygtigheden i centrum, forklarer Monike Sommer.

Endvidere vil man kunne tillære sig meget mere indenfor jordvarme, varmepumper, energibrug, sedum, regnvandsopsamling og meget meget mere.

Die hyggelige Dänen har med andre ord samlet den lokale elite indenfor alt det, der rører sig lige nu, og som vil stå klar til at dele ud af alskens råd og tips indenfor bæredygtighed.

Vi håber, at dette initiativ kan sprede sig til andre byer i kommunen. Det er et vigtig emne, og netop derfor søsætter vi messen d. 11. februar – og vi håber at se rigtig mange interesserede, slutter Monike Sommer.