FODBOLD: Nederlag mod tophold i intenst opgør

På en fantastisk fight holdt Vardes danmarksserieherrer nullet indtil et kvarter før tid, men måtte lidt skuffet tage hjem med et nederlag på 2-0. Det sidste mål faldt 4 minutter inde i tillægstiden, da Varde satsede hele butikken for at få en udligning.
Nicolai Andreasen var tilbage i startelleveren, hvor han erstattede karantæneramte Daniel Kristiansen på højre back pladsen, mens Daniel Eugster var med på kanten, hvor han remplacerede ankelskadede Mathias Backs. Ellers var startformationen den samme som mod Taastrup FC i sidste weekend.

Det rutinerede og fysisk meget stærke Greve mandskab lagde tryk på Varde defensiven fra kampens start og havde inden for de første 10 minutter et par store muligheder for at bringe sig i front. I begge tilfælde viste Sune Nissen dog stor klasse og klarede ærterne for Varde holdet.

Herefter fik Varde holdet lidt bedre styr på defensiven, mens hjemmeholdet med tætte markeringer hverken gav plads eller tid for Varde spillerne til at opbygge noget konstruktivt. Vardes eneste afslutning i de første 45 minutter efter en lille halv times spil var da også på en standardsituation, hvor Steffen Andersen headede en frisparksbold fra Niclas Holm lige på keeperen.

Det sidste kvarter af 1. halvleg lagde hjemmeholdet igen et tungt pres på Varde defensiven, men godt målmandsspil kombineret med held gjorde, at Varde kunne gå til pause med stillingen 0-0. Først måtte Steffen Andersen sparke et indlæg væk på stregen, og i halvlegens tillægstid halvklarede Sune Nissen en “friløber”, hvorefter Thomas Kirkegaard Jensen fik ekspederet bolden ud af farezonen til et hjørnespark. Ind i mellem havde hjemmeholdet adskillige skud- og hovedstødsforsøg, hvor bolden røg over eller forbi Varde målet.
Alt i alt en svær 1. halvleg for Varde holdet, hvor en 3-måls føring til hjemmeholdet ikke havde været urimeligt.

2. halvleg
Generelt set fik Varde spillerne bedre styr på spillet de sidste 45 minutter, og det lykkedes i langt højere grad at afvise gæsternes offensiv. Efter et lille kvarters spil måtte Sune Nissen dog igen agere redningsmand for Varde efter et hjørnespark, hvor han fik halvklaret et forsøg fra nært hold, hvor der efterfølgende opstod klumpspil, hvor bolden dansede frem og tilbage lige foran stregen, men til sidst blev ekspederet ud af farezonen.

I takt med at frustrationerne begyndte at indfinde sig hos hjemmeholdet som følge af de missede muligheder fik Varde spillerne efterhånden troen på, at der kunne hentes point med hjem. Desværre lykkedes det med et kvarter igen hjemmeholdets Fillip Bidstrup ud af nærmest ingenting at bringe topholdet på sejrskurs. Efter et langt indkast ramte en clearing fra Mikkel Knudsen en Greve spiller, hvorfra bolden røg hen til en helt fri Fillip Bidstrup, som havde nemt ved at passere en chanceløs Sune Nissen.

I slutfasen satsede Varde holdet hele butikken, hvor både Steffen Andersen og Thomas Kirkegaard blev rykket med frem. Udover nogle frisparksindlæg i feltet, som de granvoksne centrale forsvarsspillere hos Greve med stor autoritet fik afværget lykkedes det dog ikke Varde at komme frem til reelle scoringsmuligheder. I stedet kunne hjemmeholdet lukke og slukke med målet til 2-0 på en omstilling 4 minutter inde i dommerens tillægstid.

– Det bedste hold vi har mødt hidtil i foråret”, lød det fra cheftræner Søren Pallesen efter kampen.

– På intet tidspunkt i kampen giver de os tid eller plads til at opbygge noget konstruktivt, og stresser os konstant gennem samtlige 90 minutter. Alligevel ærgrer man sig efter kampen, når man holder nullet indtil et kvarter før tid, men stor ros til spillerne. Alle giver sig 100%, selv om vore unge spillere ofte kom til kort i nærkampene mod de rutinerede og fysisk stærke Greve spillere.

Kampen gav debut til unge Jesper Thøgersen, som var på banen det sidste kvarter.

Varde holdets næste opgave er på lørdag, hvor holdet ude møder Tarup/Paarup i en særdeles vigtig kamp, hvor en sejr med stor sandsynlighed vil sikre en ny sæson i danmarksserien.