Ny begyndelse: 9. klasse starter op på MOT Friskole

Friskolen i Mejls udvider med helt nyt 9. klassestilbud

På Mejls-Orten-Tinghøj Friskole kan man fra august også gå i 9. klasse, da friskolen har oplevet en stigende efterspørgsel.

– Det bliver rigtigt godt. Vi har arbejdet på planerne for den kommende 9. klasse i over et år nu, og vi er helt klar. Vi laver en hel ny bygning lige ved multihallen, hvor 9. klasse og 8. klasse får hver deres klasseværelse med et stort fællesrum som samlingspunkt i midten. De skal være med til at indrette det med køkkenhjørne, sofaer, bordfodbold, og hvad de nu ellers ønsker sig, fortæller skoleleder Per Jacobsen.

Per er forholdsvis ny skoleleder i Mejls, og han kommer med over 20 års ledererfaring fra efterskolerne, så han kender målgruppen for 9. klasses særdeles godt.

– Når man næsten er færdig med grundskolen, så er mange ved at være trætte af skolen, og de længes efter, at der skal ske noget nyt. Derfor kommer vi til at dyrke skolelysten, for så kan vi også meget nemmere styrke fagligheden, fortæller skolelederen.

(Artikel fortsætter under foto)
I 8. og 9. klasse på friskolen i Mejls bliver dit unge menneske en del af et stærkt fællesskab.

Fællesskab og lækkert ungdomsmiljø

En lille klasse på cirka 20 elever er en af grundstenene for den nye 9. klasse, som også får glæde af samvær med 8. klasse socialt og fagligt.

– Det er separate klasser, men de vil møde hinanden i frikvartererne i overbygningens fællesområde, måske til afslapning i sofaerne eller en gang bold i hallen. Og vi laver også ture ud af huset og projekter, der går på tværs, fortæller skoleleder Per Jacobsen.

(Artikel fortsætter under foto)
8. og 9. klasse tager på hver deres rejse ud i verden i løbet af året. Billedet her er fra dette års tur på langrend til Norge.

Undervisningen skal i det hele taget være afvekslende med projektbaserede temauger, niveaudelt undervisning, en årlig rejse ud i verden og mulighed for en mere vidtrækkende brobygning til erhverv og ungdomsuddannelser, end man traditionelt ser.

– Vi vil sørge for, at de unge mennesker i løbet af 9. klasse bliver sporet ind på, hvad de vil efter grundskolen. Nogle vil måske på efterskole i 10. klasse, mens andre er klar til deres ungdomsuddannelse. I løbet af året vil der være flere fagdage, hvor eleverne kan rykke helt vildt i for eksempel matematik, og de kommer løbende til at øve sig på fremlæggelser, præsentation og prøvesituationer, så de er godt rustet til afgangseksamen, forklarer Per Jacobsen.

(Artikel fortsætter under foto)
Friskolen bygger helt nye lokaler til 8. og 9. klasse ved siden af hallen, som de også kan bruge i pauserne.

Nye kammerater og nye oplevelser

I den 9. klasse, der begynder i august 2023, er cirka halvdelen af eleverne fortsat fra 8. klasse på friskolen, mens resten er nytilkomne fra andre skoler. Der er pt. et par pladser ledige i kommende 8. og 9. klasse.

–   9. klasse på friskolen bliver tryghed, faglighed og fællesskab, hvor der er plads til, at de unge mennesker kan vokse og tage deres afgangseksamen, inden de skal videre ud i verden, fortæller skoleleder Per Jacobsen.

(Artikel fortsætter under foto)
Undervisningen veksler mellem klasseundervisning, gruppearbejde, projekter, fagdage, ture ud af huset og flere muligheder for at komme i praktik i løbet af året.

FAKTA:

Skolebussen går lige til døren fra Varde

Fem kilometer på cykel fra Varde, og der er cykelsti langs Ringkøbingvej

 

KONTAKT: Har du spørgsmål til 8. eller 9. klasse på friskolen, kan du kontakte skoleleder Per på 21 55 35 06 eller skrive en mail til pj@mot-friskole.net

(Annonceartikel)